to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 11.10.2013

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Απαράδεκτη η κατάθεση της τροπολογίας για τη Χ.Α σε άσχετο νομοσχέδιο

Ο γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία ΜΙχελάκη που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ


Ο Ν. Βούτσης χαρακτηρίζει αντικοινοβουλευτική πρακτική την κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια με αφορμή την τροπολογία Μιχελάκη για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, τροπολογία που συμπεριελήφθη σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας(!). Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή και γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ:


 

«Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση επέλεξε τον άκρως ολισθηρό και αντικοινοβουλευτικό επί της ουσίας, δρόμο της κατάθεσης τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο, πρακτική που έχει καταγγελθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ως αντιβαίνουσα απολύτως τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βουλής.

Η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός κ. Μιχελάκης θα έπρεπε να τεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, εφόσον μάλιστα επί δύο εβδομάδες εξελίσσονταν η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με «την ηλεκτρονική επιτήρηση σε υπόδικους, κατάδικους και κρατούμενους σε άδεια». Είναι προσχηματική η επίκληση του γεγονότος της καθυστέρησης εισαγωγής στην ολομέλεια του σχετικού νομοσχεδίου. Επίσης, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αναγκαστική η εισαγωγή της τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ, εφόσον ο συντονισμός για τη σειρά κατάθεσης των νομοσχεδίων είναι στην απόλυτη ευχέρεια της κυβέρνησης. Άλλωστε και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι έτοιμο προς εισαγωγή στην ολομέλεια την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Οι παλινωδίες και η άρνηση της κυβέρνησης να θέσει στην ολομέλεια, όπως εξ’ αρχής είχαμε ζητήσει, το σύνολο των ζητημάτων που έχουν ανακύψει, έχουν θέσει τη Βουλή σε απαράδεκτο ρόλο σαφώς υποβαθμισμένης λειτουργίας για ένα κατ’ εξοχήν και κορυφαίο πολιτικό ζήτημα και πρωτόγνωρο για την πολιτική ζωή του τόπου. Δηλαδή, αυτό της δίωξης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κυρίαρχος ρόλος της Βουλής αμφισβητείται και υποβαθμίζεται μέσα στο ίδιο το κείμενο της τροπολογίας που καταθέτει η κυβέρνηση. Αντίθετα, αναδεικνύεται σαφώς στην τροπολογία, που είμαστε υποχρεωμένοι ως ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουμε στο ίδιο νομοσχέδιο παρά την πλήρη αντίθεση που προεκθέσαμε, καθώς στην αιτιολογική έκθεση προτείνουμε την υπερψήφιση με αυξημένη πλειοψηφία και ονομαστική ψηφοφορία, με πρόβλεψη για τροποποίηση του Κανονισμού και πρόταση συμπερίληψης σε μελλοντική συνταγματική ρύθμιση».

Αναλυτικά οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χ.Α, στο κεντρικό μας θέμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)