to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:56 | 01.12.2022

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Ανάγκη της χώρας οι εκλογές και η πολιτική αλλαγή

Σημεία συνέντευξης τ. προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Βούτση στον REAL FM και την Κάτια Μακρή


Σημεία συνέντευξης του τέως προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Βούτση στον REAL FM και την Κάτια Μακρή:

·         Αντί για την ολόπλευρη άμεση στήριξη του ΕΣΥ, το κατεδαφίζουν και οδηγούν σε κίνδυνο και σε απόγνωση τους πολίτες διαμορφώνοντας ένα ΣΔΙΤ – ΕΣΥ. Μετά την πανδημία σε όλον τον κόσμο και στην Ευρώπη έχει αναδειχθεί το ζήτημα της ανάγκης δημόσιων πολιτικών με ενίσχυσή τους, στους τομείς της Υγείας, της Ενέργειας και του Κοινωνικού κράτους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ωστόσο, κόντρα στην εμπειρία που απέκτησε ο λαός μας μέσα στην τραγωδία της πανδημίας, φέρνει ένα νομοσχέδιο, το οποίο και τυπικά διαλύει το ΕΣΥ και ενισχύει τον τομέα της ιδιωτικής υγείας. Όταν μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών το πρώτιστο είναι η υγεία και η «πολιτική ΣΔΙΤ» στην υγεία οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα.

·         Το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ που θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή φέρνει μία ξεκάθαρη νομιμοποίηση στις παρακολουθήσεις των πολιτών. Το ζητούμενο για σήμερα αλλά και για το μέλλον είναι να υπάρξει διαφάνεια, να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες για όσα έχουν συμβεί με τις παρακολουθήσεις επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μόνο με αυτήν την προοπτική θα υπάρξει στο μέλλον το αντιπαράδειγμα και ο φόβος της αποκάλυψης και της τιμωρίας απέναντι στην αλαζονεία της εκάστοτε εξουσίας, μόνο έτσι  θα μπορούσαν να «βάλουν μυαλό» η εκτελεστική εξουσία και οι «κρατικοί θύλακες» απέναντι σε αυτήν την αντισυνταγματική και εγκληματική ενέργεια των υποκλοπών.

·         Οι εκλογές με βάση τα δύο μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, αυτό της καλπάζουσας ακρίβειας επί μήνες και του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις αλλά και τα συνεχή πλήγματα στο κράτος δικαίου, θα έπρεπε να είχαν γίνει «χθες». Ο κ. Μητσοτάκης απλώς παρατείνει τη θητεία του από όριο σε όριο, από μήνα σε μήνα. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να αποτρέψει το μετασχηματισμό της κοινωνικής πλειοψηφίας που εναντιώνεται στις πολιτικές της κυβέρνησής του σε μία εκλογική πολιτική πλειοψηφία. Η επιμονή μας είναι σαφής όπως και η ανάγκη της χώρας. Εκλογές χθες και πολιτική αλλαγή.  

·         Κατά τη γνώμη μου είναι προϋπόθεση για να ενθαρρυνθεί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας και να αντιστραφεί η τάση μαζικής αποχής στις εκλογές, να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις όσο πιο έγκαιρα γίνεται ανάμεσα στις δυνάμεις της δημοκρατικής και Αριστερής αντιπολίτευσης. Όλοι κρίνονται, όλοι κρινόμαστε, υπάρχει πεδίο ευρύτατων συγκλίσεων πάνω στις αναγκαίες δημόσιες πολιτικές κι όχι μόνο, έτσι ώστε να διαμορφωθεί η προοδευτική εναλλακτική διακυβέρνηση με συμμετοχή ή στήριξη κομμάτων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνέντευξη του Νίκου Βούτση στον REAL FM και την Κάτια Μακρή:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)