to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ν. Βούτσης: Ανάγκη δημιουργίας κοινού μετώπου για τα Πανεπιστήμια (βίντεο)

«Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε τους φοιτητικούς συλλόγους» υποστήριξε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκης παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.


«Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε τους φοιτητικούς συλλόγους» υποστήριξε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών,  Θ. Φορτσάκης παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega. Απλά στην ανακοίνωσή μας αναφέραμε ότι με την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διευρυνόταν η βάση των φοιτητών που αποφασίζει, διευκρίνισε προσθέτοντας ότι «επιθυμούμε την ενίσχυση των φοιτητικών συλλόγων".

Αναφορικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και μετά το θόρυβο που δημιούργησε η πρόταση αυτή στην Πανεπιστημιακή κοινότητα και τις διήμερες καταλήψεις που επακολούθησαν δήλωσε ότι είναι θέμα των φοιτητών να αποφασίσουν. Ποτέ δεν θα επιβάλλαμε κάτι τέτοιο» ανέφερε ο κ. Φορτσάκης και επικεντρώθηκε στην ανησυχία του για την συμμετοχή που πρέπει να έχουν οι φοιτητές στη λήψη των αποφάσεων.

Ως υπερασπιστής των δημοκρατικών δικαιωμάτων εμφανίστηκε σήμερα ο πρύτανης των ΜΑΤ εκφράζοντας την ανησυχία του για την ενεργό συμμετοχή των φοιτητών. Δεν ξέχασε να βάλλει όμως κατά των καταλήψεων ως μορφή διεκδίκησης και αγώνα. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων και τάχθηκε στο πλάι των φοιτητών αναφορικά με αιτήματά τους. Διαβεβαίωσε ότι οι φοιτητές από τις μετεγγραφές θα εγγραφούν κανονικά "γιατί αυτό επιβάλλει ο νόμος, αλλά η φοίτησή τους θα είναι ελλιπής γιατί δεν έχουμε εργαστήρι, υπαλλήλους, αίθουσες", προσθέτοντας ότι "είναι εντελώς απαραίτητο να γυρίσουν πίσω οι διοικητικοί υπάλληλοι». Τόνισε ότι ακόμα και όλοι να επανέλθουν στις δουλειές τους «πάλι θα έχουμε χάσει το 40% των υπαλλήλων μας» .

Ν. Βούτσης: Κοινό μέτωπο διεκδίκησης από όλους τους παράγοντες του Πανεπιστημίου για την επίλυση των προβλημάτων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μετώπου όλων των παραγόντων του Πανεπιστημίου που θα έχει ως στόχο τη συζήτηση, την προβολή αιτημάτων, τη διεκδίκηση όλων αυτών «που παραδέχεται και ο κ. Φορτσάκης, ότι υπάρχουν ως προβλήματα. Είναι αδιανόητη η κατάσταση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο εδώ και μια διετία που εφαρμόζεται λόγω των αναγκών προσομοίωσης, με τα προγράμματα των δανειστών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)