to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:57 | 15.09.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Βαλαβάνη: Προπαγάνδα της κυβέρνησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις δηλώσεις Ντράγκι

Η Ν. Βαλαβάνη αντέκρουσε την κυβερνητική προπαγάνδα, διαβάζοντας το πρωί στο Mega επακριβώς τις δηλώσεις Ντράγκι τις οποίες προσπαθεί να αξιοποιήσουν τα στελέχη της κυβέρνησης κινδυνολογώντας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.


Ανέφερε λοιπόν μεταξύ άλλων: "Τι είπαν οι κύκλοι του κ. Ντράγκι; Είπαν ότι: "η ΕΚΤ έχει ως αρχή να συναντάται με πολιτικούς παράγοντες από χώρες που είναι σε πρόγραμμα κάτι που βεβαίως δεν συνεπάγεται την αποδοχή των απόψεών τους και επίσης ότι η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ήταν συνάντηση ιδιωτική, δηλαδή μη ανακοινώσιμη".

"Τι είπε ο κ. Τσίπρας που όλοι οι κυβερνητικοί προσπαθούν να διαστρεβλώσουν μεταδίδοντας το λανθασμένο μήνυμα ότι ο κ. Ντράγκι είπε ότι δήθεν συμφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ και βγήκε και διέψευσε."

"Εγώ όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω για ένα πράγμα, τις θέσεις που διατυπώνουμε εδώ τις διατυπώνουμε σε όλα τα διεθνή φόρα, τις έχω διατυπώσει καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τις διατύπωσα και κατά τη διάρκεια του περίφημου ντιμπέιτ στο Ευρωκοινοβούλιο, τις διατύπωσα πριν από μια εβδομάδα σε ένα διεθνές φόρουμ στο Κόμο της Ιταλίας με όλη την πολιτική και οικονομική ηγεσία της Ευρώπης, τις διατύπωσα και στον κ. Ντράγκι. Κανένας από αυτούς όλους δεν με διέκοψε λέγοντας μου ότι αυτά που λες οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο και βγάζουν τη χώρα έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Οι προτάσεις και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πλέον αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής συζήτησης."

Όπως αντιλαμβανόμαστε πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό υποστήριξε η κ. Βαλαβάνη προσθέτοντας ότι αυτή "η ευρωπαϊκή συζήτηση περιλαμβάνει θέματα, όπως αυτά αναφέρονται στην έκθεση της παγκόσμια τράπεζα και του ΟΟΣΑ που δημοσιεύτηκε πριν τρεις μέρες και στην οποία οι ίδιοι οι κυρίαρχοι του κεφαλαίου υποστηρίζουν ότι "φτάσαμε σε ένα σημείο που η ανισότητα είναι τόσο μεγάλη που αποτελεί περιορισμό για την ανάπτυξη".

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)