to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 17.01.2014

Πολιτική

Ν. Βαλαβάνη: Ο Γ. Προβόπουλος άφησε στο σκοτάδι τα μεγάλα προβλήματα των τραπεζών

Για τυπικές απαντήσεις που άφησαν στο σκοτάδι τα μεγάλα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος της χώρας εκ μέρους του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Νάντια Βαλαβάνη.


Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην χθεσινή παρουσία του κ. Προβόπουλου στην Επιτροπή της Βουλής, η κ. Βαλαβάνη τονίζει ότι «Σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι "πλημμυρισμένα" από τις "απαντήσεις" του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στις ερωτήσεις των βουλευτών κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την Ενδιάμεση Νομισματική Έκθεση 2013, ενώ στην πραγματικότητα ο διοικητής της ΤτΕ απάντησε αποκλειστικά για ό,τι ήθελε».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο κ. Προβόπουλος ξεκαθάρισε ότι επίκειται και νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το επόμενο διάστημα, αγνοώντας ερωτήσεις για τα κυοφορούμενα σχέδια κυβέρνησης-Τρόικας-ΤτΕ για επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών με τεράστιες απώλειες χρημάτων των φορολογούμενων. Επίσης, προσθέτει, άφησε αναπάντητο, μεταξύ πολλών άλλων, και ένα από τα πιο κρίσιμα, μετά το «σκάνδαλο του ΤΤ» ερώτημα: Αν τα 160 επιτόπια πορίσματα της ΤτΕ στις άλλες τράπεζες, απέδωσαν κάτι ή όχι - κι αν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχουν δάνεια ανάλογα με αυτά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στις 4 συστημικές τράπεζες.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, η «ενημέρωση» της Βουλής από μεριάς του διοικητή της ΤτΕ, εκπροσώπου του Ευρωσυστήματος, και της δικομματικής κυβέρνησης ήταν καθαρά τυπική, αναφέρει η κ. Βαλαβάνη και τονίζει ότι «τα μεγάλα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη παρέμειναν βυθισμένα στο σκοτάδι του, εξαιρετικά βολικού όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα, "απόρρητου"».

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)