to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 23.12.2014

Πολιτική

Ν. Βαλαβάνη: «Το άλσος θα διασωθεί & το γήπεδο της ΑΕΚ θα κτιστεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τους κατοίκους & το Σύνταγμα»

«Καμιά επιχείρηση οργανωμένης τρομοκράτησης δεν έχει ελπίδα να πετύχει σήμερα»


Η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την χθεσινή επίθεση 50 περίπου οπαδών της ΑΕΚ κατά της Δημοτικής Αρχής του Άρη Βασιλόπουλου, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης τη διασφάλιση του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας - με αποτέλεσμα να διακομισθούν  στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος του Δ.Σ., τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δημότης:

«Γεγονότα σαν τα χθεσινά δε θα γίνουν ανεκτά από το δημοκρατικό λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και από τους οπαδούς της ΑΕΚ, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία σίγουρα δε θέλουν το γήπεδο της ιστορικής ομάδας τους να οικοδομηθεί σε βάρος ενός άλσους, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής έσωσαν κατά τη διάρκεια τη Κατοχής από τους Ναζί κατακτητές με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους. Πολύ περισσότερο, όταν δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η βίαιη διακοπή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια ολοφάνερη προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών του,  του Δημάρχου, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα υπερασπίζεται το δικαίωμα στον ελεύθερο διάλογο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο και των πολιτών. Προκαλούνται επίσης αναπόφευκτοι συνειρμοί από ενέργειες, όπως αυτές της ανάρτησης στις 2 Δεκεμβρίου 2014  στις επίσημες ιστοσελίδες της ΠΑΕ των ονομάτων, συνοδευόμενων από πλήρη στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων και των διευθύνσεων των σπιτιών τους,   των 17 πολιτών, που κατέθεσαν αίτηση προσφυγής ακύρωσης  κατά των διοικητικών πράξεων του άρθρου 42  του Ν. 4277/14 - θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους, τις οικογένειες και την περιουσία τους. Πράγμα που αποδείχτηκε από τις ζημιές που προκλήθηκαν μια βδομάδα αργότερα στα αυτοκίνητα δύο απ’  αυτούς και στο σπίτι του ενός, αλλά κι από τις συνεχιζόμενες απειλές εναντίον τους μέχρι σήμερα.

 Εντύπωση προξενεί η στάση της αστυνομίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, που αν και είχε ειδοποιηθεί αό τη Δημοτική Αρχή, δε μπόρεσε ν’  αποτρέψει τη χθεσινή επίθεση. Ενώ προσδοκούμε η δικαστική έρευνα, που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, να φτάσει όχι μόνο στους αυτουργούς, αλλά και να χύσει φως στη φύση και τις κινητήριες δυνάμεις πίσω απ’  αυτές τις επιθέσεις.

Καμιά επιχείρηση οργανωμένης τρομοκράτησης δεν έχει ελπίδα να πετύχει σήμερα. Ίσα-ίσα, ατσαλώνει την αποφασιστικότητα όσων αγωνίζονται για να μην εγκατασταθεί στην πόλη ένα παρακράτος μεγάλων οργανωμένων συμφερόντων, που θα παρεμποδίζει με τη βία την άσκηση του θεσμικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τη δημοκρατική δράση των πολιτών. Το άλσος θα διασωθεί και το γήπεδο της ΑΕΚ θα κτιστεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τους κατοίκους και το Σύνταγμα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)