to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:40 | 19.02.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Τόσκας: Θέμα υπηρεσιακό και εξέλιξης η μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη (βίντεο)

"Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις, δεν μπορεί να μένει κάποιος 20 χρόνια σε μια θέση"


Είναι θέμα υπηρεσιακό και καθαρής εξέλιξης» η μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας προσθέτοντας ότι «καλό είναι να δοθεί η δυνατότητα προσφοράς και σε άλλους».

«Η θέση του κ. Σφακιανάκη ήταν θέση Ταξιάρχου. Ο κ. Σφακιανάκης είναι υποστράτηγος, δεν μπορεί να μείνει εκεί μέχρι να γίνει αρχηγός της αστυνομίας επειδή αυτό ξέρει! Πρέπει να δείξει και τα άλλα πράγματα που ξέρει. Είναι θέμα υπηρεσιακό, εξέλιξης και καλό είναι διάφοροι προστάτες των οποιονδήποτε να μην δείχνουν τόσο ζήλο.» εξήγησε ο υπουργός.

"Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις, δεν μπορεί να μένει κάποιος 20 χρόνια σε μια θέση"

«Με ενδιαφέρει η δουλειά του να γίνεται σεμνά, να αναδεικνύεται το σύνολο και όχι το άτομο. Η σεμνότητα για εμένα είναι σημαντικό», τόνισε ο κ. Τόσκας. «Είχε υπερβεί (ο κ. Σφακιανάκης και αυτοί που τον υποστηρίζουν) κάποιες κόκκινες γραμμές σε ότι αφορά την ανάδειξη μέσω δημοσίων σχέσεων συγκεκριμένου έργου».

Σημείωσε επίσης ότι δεν τον απασχολεί η κομματική ταυτότητα αλλά να γίνεται δουλειά συλλογική: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κομματικής απόχρωσης είναι, με ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά, να γίνεται σεμνά να αναδεικνύεται το σύνολο, και όχι τόσο το άτομο (...) Δεν με ενδιαφέρει αν δέχθηκε τη νέα θέση. Δεν με απασχολεί τι δέχεται ο καθένας, είναι πολύ καλή θέση» διεμήνυσε μάλιστα ο υπουργός.

«Σε οργανωμένα σύνολα όπως η ΕΛΑΣ και οι Ένοπλες Δυνάμεις καπρίτσια δεν χωρούν... Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις, δεν μπορεί να μένει κάποιος 20 χρόνια σε μια θέση, ούτε αποκτά ιδιοκτησιακά δικαιώματα λόγω της παραμονής η και της προσφοράς του αν θέλετε, πρέπει να σέβεται τους κανόνες... Υπάρχουν κι άλλοι με προσφορά που δεν φαίνονται, νέα παιδιά με τεράστιες γνώσεις και δεν έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ και καλό θα ήταν να τους δοθεί» πρόσθεσε επίσης ο υπουργός.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)