to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:19 | 05.03.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Τόσκας: Τα ποσοστά ανθρωποκτονιών έχουν μειωθεί κατά 43% επί ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

«Με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, το ποσοστό των ανθρωποκτονιών έπεσε κατά 43% επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια 2011- 2014» ανέφερε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στον ΑΝΤ1.


Η βαριά εγκληματικότητα έχει μειωθεί ενώ είναι "πολύ μικρότερη σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Φιλανδία και το Βέλγιο» υποστήριξε.

«Έχουμε καλή και αποτελεσματική αστυνομία. Είναι παραμύθια όσα λέγονται για τον χειρισμό, ότι δήθεν δεν αφήνει η πολιτική ηγεσία την αστυνομία» είπε ο κ. Τόσκας καλώντας παράλληλα τους συνδικαλιστές αστυνομικούς να βγουν να καταγγείλουν αν υπήρξε έστω και μία παρέμβαση.

Αναφορικά με τα υπαρκτά προβλήματα «που παρουσιάζονται είτε από μπαχαλάκηδες, είτε από Ρουβίκωνες, είτε από χουλιγκάνους, όλες αυτές οι ομάδες είναι καταδικαστέες και πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αλλά με ποιο τρόπο;» αναρωτήθηκε προσθέτοντας ότι: «Είναι μια νομικά λάθος αντίληψη και επιπλέον επικίνδυνη» αυτό που είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης χθες στο Α.Τ. Ακροπόλεως ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο η σοβαρή βία και η ηπιότερη βία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τόσκας τόνισε ότι: «Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση παρά στην αντιπολίτευση και έχει καταδικαστεί πάνω από 100 φορές». Είναι θέμα της Δικαιοσύνης να κρίνει γιατί «είναι συνεχώς έξω», ενώ πρόσθεσε ότι «τα φαινόμενα αυτά αναδεικνύονται με υπερβολή διότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φέρνει ένα πακέτο θετικών κοινωνικών μέτρων» και από την άλλη υπάρχει αντιπολιτευτική ένταση στο επικοινωνιακό επίπεδο, για να καλύψει αυτά τα μέτρα.  

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)