to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 01.04.2018

Πολιτική

Ν. Τόσκας: Ούτε βήμα πίσω στη μάχη κατά της ακροδεξιάς τρομοκρατίας

Για την «Combat 18» αναφέρει ότι τα μέλη της εξουδετερώθηκαν και σημειώνει ότι «αυτή θα είναι η τύχη όσων ονειρεύονται την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος».


Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στο ζήτημα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», όπου αναφέρεται εκτενώς στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του εγκλήματος και εκφράζει μάλιστα την εκτίμηση, ότι παλιότερα, «η αστυνομία έπαιρνε άδεια προκειμένου να κάνει μια επιχείρηση, ανάλογα με το ποιοι εμπλέκονταν».

«Η υπόθεση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας μάς απασχολεί γιατί βρίσκεται διεθνώς σε έξαρση, αλλά και γιατί τελευταία στη χώρα μας υπάρχει κλιμάκωση επιθέσεων κατά δημοκρατικών πολιτών. Από την πλευρά μας, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ούτε βήμα πίσω» είπε, με αφορμή τις συνεχιζόμενες έρευνες για την επίθεση στο στέκι «Φαβέλα».

Για την «Combat 18» αναφέρει ότι τα μέλη της εξουδετερώθηκαν και σημειώνει ότι «αυτή θα είναι η τύχη όσων ονειρεύονται την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Για την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Χρυσής Αυγής, ο κ.Τόσκας υπογραμμίζει: «Δεν υπάρχει περίπτωση μια κυβέρνηση της Αριστεράς να αφήσει τέτοιες δραστηριότητες να υπονομεύσουν τη δημοκρατία», ενώ στην κριτική που ασκεί η ΝΔ, απαντά ότι «η ασφάλεια στη χώρα μας είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ' ό,τι στη δική της διακυβέρνηση».

Για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη ότι θα «καθαρίσει» τα Εξάρχεια, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «η αντιπολίτευση ξεχνάει ότι η δική της πρακτική δεν απέδωσε τίποτα τόσα χρόνια στο ζήτημα των Εξαρχείων, αλλά, αντίθετα, φούντωσε τα προβλήματα». Ο κ. Τόσκας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή και ειδικά με κάποιους «μπαχαλάκηδες», οι οποίοι έχουν σχέση και με παραβατικότητα τύπου ναρκωτικών και σημείωσε ότι αγώνας για την αντιμετώπισή τους θα συνεχιστεί.

Είπε ακόμα, ότι όλοι έχουν πειστεί «ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν καταστάσεις και ομάδες που υπερβαίνουν τα όρια της διαμαρτυρίας» και υπογράμμισε την ανάγκη συνέργειας υπουργείων και του Δήμου, «ο οποίος, δυστυχώς, δεν έχουμε δει να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο στην περιοχή των Εξαρχείων».

Πάντως, όπως είπε, «η κατάσταση είναι σαφώς πιο ήρεμη σε σύγκριση με την περίοδο προ του 2015. Η Αθήνα τότε ήταν μια πόλη μόνιμα μες στα δακρυγόνα, με συνεχείς συγκρούσεις, με συνεχή καταστολή».

«Αφέθηκε η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Και δεν ζητούν από εμένα άδεια για να πιάσουν τα διάφορα κυκλώματα και να κυνηγήσουν το κοινό έγκλημα», είπε, συμπληρώνοντας: «Εχω την αίσθηση ότι η αστυνομία έπαιρνε άδεια προκειμένου να κάνει μια επιχείρηση ανάλογα με το ποιοι εμπλέκονταν». Επίσης, απέρριψε κατηγορηματικά, την αντίδραση πολιτών με «αντιλήψεις αυτοδικίας τύπου Φαρ Ουέστ».

Εξάλλου, μιλώντας για τους Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Τόσκας εκτίμησε ότι η υπόθεση «θα πρέπει να λήξει σύντομα», ενώ για την αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, υπογράμμισε ότι έχουμε τις δυνατότητες και τις συμμαχίες ώστε να είμαστε ασφαλείς.

Σχολιάζοντας το Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι πρέπει «να δει πώς θα βγούμε με τον πιο ανώδυνο τρόπο από την εποχή των μνημονίων, πώς θα θωρακίσουμε καλύτερα τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αν κάποιοι επιθυμούν να στραφούν στον συντηρητικό χώρο, θα πρέπει να το πουν ξεκάθαρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)