to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 13.07.2017

Πολιτική

Ν. Τόσκας: «Ο κύριος Παναγούλης, αντιδρών ως παράφρων, ψεύδεται»

«Ο κύριος Παναγούλης, αντιδρών ως παράφρων, ψεύδεται», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τη δεύτερη ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη αναφορικά με τη δράση του υπουργού την περίοδο της δικτατορίας. «Ντροπή στους λασπολόγους», τονίζουν κυβερνητικές πηγές


Ο κ. Παναγούλης σε επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων τον κ. Τόσκα ως «γνωστός θιασώτης της χούντας, έκανε δηλώσεις προσβάλλοντας το πρόσωπό μου επειδή ζήτησα να μου παραδοθεί το σύνολο των διασωθέντων φακέλων της δικτατορίας», και συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Τόσκας αρνήθηκε να μου παραδώσει αυτά τα έγγραφα με την πρόφαση ότι είναι απόρρητα».

Για το θέμα αυτό κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Αυτοί που αντιστάθηκαν οργανωμένα στη Χούντα, γνωρίζουν ποιοι στρατιωτικοί αντιστάθηκαν πίσω από τις γραμμές και δεν διαφημίζονται. Ντροπή στους λασπολόγους».

Την υποστήριξη στο πρόσωπο του κ. Τόσκα εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ».

«Πρέπει να έχει κανείς θράσος χιλίων πιθήκων για να επιτεθεί στο στέλεχος του ΠΡΑΤΤΩ και υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, αφήνοντας πρωτοφανή υπονοούμενα για τη δράση του επί χούντας», τονίζει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «από που άραγε αντλεί το θράσος να ομιλεί, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος, σε ένα κρεσέντο πολιτικής ασυναρτησίας, τόλμησε να αμφισβητήσει την αντιδικτατορική δράση του Νίκου Τόσκα; Ποιοι ομιλούν, άραγε, για έναν από τους ελάχιστους δημοκρατικούς αξιωματικούς στις μαύρες μέρες που πέρασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο παρελθόν; Άλλοι καμαρώνουν για τους αγώνες άλλων, και άλλοι σιωπούν για τις δικές τους πράξεις. Αυτό δεν κάνει τους πρώτους πιο δημοκρατικούς από τους δεύτερους».

Πηγή: ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)