to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:57 | 05.12.2017

Πολιτική

Ν. Τόσκας: Λύσαμε το πρόβλημα των 2.093 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης πολύ νωρίτερα από ό,τι είχαμε δεσμευτεί

Oι «πενταετείς» πυροσβέστες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με την κ. Γεροβασίλη, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις διαδικασίες και τον χρόνο πρόσληψης τους


«Λύσαμε ένα δύσκολο πρόβλημα, πολύ νωρίτερα από τότε που είχαμε δεσμευτεί να το πράξουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας το θέμα της μονιμοποίησης των 2.093 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, την οποία ανακοίνωσε χτες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Την ίδια ώρα, οι ίδιοι οι «πενταετείς» πυροσβέστες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με την κ. Γεροβασίλη, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις διαδικασίες και τον χρόνο πρόσληψης τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τόσκας επεσήμανε ότι από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να υλοποιηθεί το ταχύτερο η πρόσληψη των 2.093 πενταετών, ενώ επίσης θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Πυροσβεστικό Σώμα για την ενσωμάτωσή τους στο μόνιμο προσωπικό.

Ο αν. υπουργός τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων και πιέσεων προς τους θεσμούς και κάλεσε την αντιπολίτευση «να σταματήσει τις κραυγές και να απαντήσει για τις δικές της ευθύνες που δεν είχε προσλάβει αυτούς τους ανθρώπους από το 2011», όπως έπρεπε να έχει κάνει.

«Όταν νομοθετήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο η τριετής παράταση της σύμβασης των πενταετών πυροσβεστών, αρχίσαμε ταυτόχρονα τις προσπάθειες για τη μονιμοποίηση τους, πολύ πριν λήξει η τριετία», δήλωσε ο κ. Τόσκας και συνέχισε: «Κάποιοι τότε δεν μας πίστευαν αλλά όλα αυτό το διάστημα καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες και πιέσεις και ιδιαίτερα η κ. Γεροβασίλη, η οποία κατάφερε μετά από διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς να αποσπάσει την έγκριση για να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις. Αυτοί που μας κατηγορούσαν για ψεύτες ας αφήσουν τις κραυγές, αφού θα έπρεπε να έχουν λύσει το θέμα από το 2011. Αλλά τότε δεν περιέλαβαν τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης στις καταστάσεις για προσλήψεις, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν τόσα χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι λύθηκε ένα δύσκολο θέμα που μας απασχολούσε, τακτοποιούνται οι άνθρωποι που ήταν σε μόνιμη αγωνία τόσο καιρό και το Π.Σ. τους έχει πλέον στη δύναμή του μόνιμα».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Αλέξανδρος Φαραντάκης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και τόνισε:

«Από τη στιγμή που οι θεσμοί έδωσαν την έγκριση να μη συμπεριληφθούν στους περιορισμούς των προσλήψεων οι 2.093 συνάδελφοί μας, που είχαν πάρει την τριετή παράταση τον περασμένο Φεβρουάριο, τακτοποιήθηκε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Σήμερα υπέβαλα αίτημα στην κ. Γεροβασίλη, ζητώντας συνάντηση προκειμένου να μας ενημερώσει για τις διαδικασίες και τον χρόνο που θα χρειαστεί για τις προσλήψεις. Ήταν πάντως ένα πολύ σημαντικό βήμα και για μας, αλλά και για την κοινωνία, γιατί η προσφορά μας είναι απαραίτητη, σε μια εποχή που οι καιρικές συνθήκες κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής».

Ο κ. Φαραντάκης, πάντως, υπογράμμισε ότι δεν λύνεται το πρόβλημα με την πρόσληψη των πενταετών, καθώς τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα παραμένουν μεγάλα. Και επισήμανε την ανάγκη ανανέωσης σε 12μηνη βάση, της σύμβασης των συμβασιούχων πυροσβεστών, που εξακολουθούν να βρίσκονται σε κλίμα ανασφάλειας, καθώς και την πραγματοποίηση επιπλέον προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)