to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 18.02.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Τόσκας: Κριτήριο για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ η ικανότητα προσφοράς και όχι οι δημόσιες σχέσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στην απομάκρυνση Σφακιανάκη, τόνισε ότι «η αντίληψη του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις ικανότητες προσφοράς που έχουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις»


Κριτήριο για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ είναι η «ικανότητα προσφοράς» και όχι η «ικανότητα δημοσίων σχέσεων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

Ο Ν. Τόσκας αναφέρθηκε στην απομάκρυνση Σφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνοντας λόγο για «ντόρο». «Υιοθετείτε τον ντόρο που έγινε. Η αντίληψη του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις ικανότητες προσφοράς που έχουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός. «Οι κρίσεις συνεχίζονται και θα περίμενα ερώτηση όταν τελειώσουν, όχι στη μέση. Εκτός και αν είναι προσπάθεια επηρεασμού». Ενδεικτικό της κατάστασης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι, όπως είπε ο Ν. Τόσκας, «τα υπηρεσιακά συμβούλια εξεπλάγησαν όταν τους είπαμε 'κρίνετε κατά συνείδηση'. Είχαν μάθει αλλιώς τόσα χρόνια».

Ως «ακατάληπτο ανοσιούργημα» χαρακτήρισε ο Δ. Κυριαζίδης την απομάκρυνση Σφακιανάκη, ενώ υποστήριξε ότι στις κρίσεις υπήρξε «μπαράζ αναξιοκρατίας».

«Δεν έχει καταλάβει η ΝΔ ότι η ιδιοκτησιακή αντίληψη έχει παρέλθει. Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας όμως κατάλαβε ότι ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι σε συγκεκριμένο κόμμα. Αυτή είναι η προσπάθειά μας και το αποδείξαμε στην πράξη σε μεγάλες διαμαρτυρίες, όπως των αγροτών. Δείξαμε ότι μπορεί να υπάρξει ήπια αντιμετώπιση αλλά με κόκκινες γραμμές», απάντησε ο Ν. Τόσκας και κατηγόρησε την ΝΔ ότι «συγκαλύπτετε την αδιαφάνεια και προστατεύετε την προστασία των στεγανών» στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)