to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 05.03.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Τόσκας: Η ΝΔ κάνει την Ελλάδα «μαύρη τρύπα» για πρόσφυγες και μετανάστες (ηχητικό)

Η κακή διαχείριση της κατάστασης στο προσφυγικό μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε τσαπατσουλιά της ΝΔ της οποίας η στρατηγική είναι να συντηρητικοποιήσει τον κόσμο εντός Ελλάδας, σημείωσε ο Ν.Τόσκας


Σε επίπεδο τακτικό ο σχεδιασμός είναι του ποδαριού, επισήμανε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση του Προσφυγικού.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5 την πιθανότητα να υπάρχει συμφωνία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ αλλά και ότι η κακή διαχείριση της κατάστασης μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε τσαπατσουλιά της ΝΔ της οποίας η στρατηγική είναι να συντηρητικοποιήσει τον κόσμο εντός Ελλάδας και να κάνει τον καλό με μια νοοτροπία υποταγής στην ΕΕ.

Σημείωσε ότι τα 700 εκατ. ευρώ από την ΕΕ «είναι φύλο συκής» και τόνισε «όσοι έχουμε διαχειριστεί αυτά τα θέματα ξέρουμε ότι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών της ΕΕ θα απορροφηθεί».

Αυτό που θα μείνει από αυτήν την ιστορία είναι η Ελλάδα να γίνει η μαύρη τρύπα, δηλαδή κάτι που επιδίωκε την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ειδικά η Γερμανία γι’ αυτό και τους πίεζε πάρα πολύ να κρατούν τον κόσμο στα νησιά χωρίς να τον αφήνουν να πηγαίνει στην ηπειρωτική χώρα.

Οι κατευχαριστημένοι οι Ευρωπαίοι και με χαρά ήρθαν στον Έβρο να χτυπήσουν την πλάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς ουσιαστικά να δώσουν τίποτα παρά μόνο «δύο ελικόπτερα, ένα αεροπλανάκι και τα 700 εκατ. ευρώ» που είναι σταγόνα.

Η πολιτική της ΝΔ είναι μια αντιστροφή της πολιτικής του Όρμπαν στην Ουγγαρία, καθώς αυτός έχει σφραγίσει τα σύνορα αποτρέποντας του πρόσφυγες να μπουν και στην Ελλάδα σφραγίζονται τα σύνορα ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να μη βγουν και φυσικά δεν πιέζουμε την ΕΕ χωρίς να πιέζει η ελληνική κυβέρνηση για Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των αρχηγών κρατών – μελών.  

Αυτή η πολιτική της ΝΔ δεν συμφέρει ούτε στα εθνικά θέματα ούτε στην ασφάλεια της χώρας τόνισε ο κ. Τόσκας που την χαρακτήρισε «καταστροφική» και ανέφερε ότι θα υπάρξουν συνέπειες στην Ελλάδα από την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τη διακοπή για έναν μήνα έγκρισης αιτήσεων ασύλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)