to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 02.11.2017

Πολιτική

Ν. Τόσκας: Η Ελλάδα είναι χώρος σταθερότητας και ασφάλειας

«Η όποια προπαγανδιστική προσπάθεια για ανάδειξη μεμονωμένων περιστατικών σαν γενικότερα φαινόμενα ανομίας από τη ΝΔ, πέφτουν διαρκώς στο κενό γιατί ο κόσμος ξέρει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη


«Από την πρώτη στιγμή καθορίσαμε ότι η αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος είναι στις προτεραιότητές μας, ειδικά σε ό,τι έχει σχέση με ανθρωποκτονίες και ναρκωτικά. Εμείς δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και γι’ αυτό μην απορεί η ΝΔ και μην προσπαθεί να μειώσει τις επιτυχίες αυτές οι οποίες είναι αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς, που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο περιθώριο ημερίδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με την ψηφιακή υπηρεσία ειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς, και απολογισμό αντιπυρικής περιόδου 2017.

«Η Ελλάδα είναι χώρος σταθερότητας και ασφάλειας, λόγω της εξωτερικής πολιτικής της αλλά και της αντιμετώπισης στο εσωτερικό, του κοινού εγκλήματος» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.

«Η όποια προπαγανδιστική προσπάθεια για ανάδειξη μεμονωμένων περιστατικών σαν γενικότερα φαινόμενα ανομίας από τη ΝΔ, πέφτουν διαρκώς στο κενό γιατί ο κόσμος ξέρει. Και δεν πετυχαίνει η αντιπολιτευτική προσπάθεια, παρά τη βοήθεια που έχει από ορισμένα ΜΜΕ» τόνισε.

Ο κ. Τόσκας επεσήμανε ακόμη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τέτοια ταχύτητα στις αστυνομικές επιχειρήσεις δεν υπήρξε ποτέ και αυτό δεν είναι τυχαίο. Δεν γίνονται θαύματα σε αυτούς τους χώρους. Είναι αποτελεσματική η συστηματική δουλειά και η καλύτερη οργάνωση».

Όσον αφορά το θέμα των πυρκαγιών ο αναπληρωτής υπουργός είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι πυρκαγιές ήταν πολλές φέτος. Όμως, οι καμένες εκτάσεις ήταν αρκετά μειωμένες σε σύγκριση με τα τελευταία δέκα χρόνια, γεγονός που δείχνει ότι η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν έγκαιρη και αποτελεσματική. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για την επόμενη αντιπυρική περίοδο και είμαστε σε συνεργασία με πυροσβεστικές δυνάμεις χωρών του νότου της Ευρώπης και των ΗΠΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)