to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 11.07.2016

Κοινωνία

Ν. Τόσκας: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στα Εξάρχεια

Η συμμορία αποτελείται από Αλβανούς υπηκόους κι ημεδαπούς κι ο Ν. Τόσκας υπογράμμισε ότι η επιτυχημένη επιχείρηση δεν αποτέλεσε προϊόν πιέσεων των ημερών


Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στα Εξάρχεια ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Τόσκας, μιλώντας για επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε «με χειρουργικό τρόπο».

Η συμμορία αποτελείται από Αλβανούς υπηκόους κι ημεδαπούς κι ο Ν. Τόσκας υπογράμμισε ότι η επιτυχημένη επιχείρηση δεν αποτέλεσε προϊόν πιέσεων των ημερών για την κατάσταση στα Εξάρχεια, αλλά αντίθετα ότι σχεδιάζεται εδώ κι αρκετούς μήνες κι ήταν αποτέλεσμα «συστηματικής δουλειάς» από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλλης Ζώτου στην Αυγή, σε δώδεκα συλλήψεις κατέληξε η ευρεία επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια τη Δευτέρα, που χρειάστηκε τη συνδρομή επιπλέον υπηρεσιών της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας η επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας.

Από τους 12 συλληφθέντες, οι 10 είναι αλβανικής καταγωγής και οι 2 Έλληνες, εκ των οποίων η μια γυναίκα. Από την αστυνομική έρευνα σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους έχουν κατασχεθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών τυποποιημένες σε χιλιάδες μικροσυσκευασίες έτοιμες προς πώληση.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης όπλα, ζυγαριές ακριβείας και χρήματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για την κατάληξη μεγάλης επιχείρησης που είχε στηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες από την Δίωξη, με στόχο την εξάρθρωση της λεγόμενης “Μαφίας των Εξαρχείων”, μέλος της οποία ήταν, πάντα κατά την αστυνομία, ο 36χρονος Αιγύπτιος ο οποίος είχε δολοφονηθεί στη Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια από τις “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”.

Μέλος της «Μαφίας των Εξαρχείων» φέρεται να ήταν και άλλος ένας δολοφονηθείς -κατά το παρελθόν- αλβανικής καταγωγής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)