to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:37 | 07.11.2015

Πολιτική

Ν. Τόσκας: Είμαστε σίγουροι ότι θα εντοπίσουμε τους δράστες

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο στην εκπομπή "Καλημέρα" του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας επισήμανε ότι "είμαστε σίγουροι πως θα εντοπίσουμε τους δράστες που επιτέθηκαν στον βουλευτή της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο". Επίσης, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι "γίνονται έρευνες εντός και εκτός Αττικής για τον εντοπισμό των υπευθύνων".


Συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, προανήγγειλε για σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι υπάρχουν ευθύνες και από την πλευρά της αστυνομίας για τη στάση που τήρησε κατά το επεισόδιο μπροστά στη Βουλή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε ότι ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής κατά την έρευνα.

«Έχει διαταχθεί ΕΔΕ γιατί έχει εντοπιστεί αδράνεια των αστυνομικών που ήταν στην περιοχή και υπήρξε κάποια αδράνεια η οποία ερευνάται» υπογράμμισε.

«Έχει ήδη συλληφθεί ένα άτομο που φαίνεται πως έχει παίξει κύριο λόγο στα επεισόδια» είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Αναζητούνται άλλοι τέσσερις, που έχουν ταυτοποιηθεί. Δύο από αυτούς ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο της Χρυσής Αυγής. Εξαφανίστηκαν για να μην προσαχθούν στο αυτόφωρο αλλά πιστεύουμε ότι σήμερα θα συλληφθούν».

Ο κύριος Τόσκας αποκάλυψε ακόμα πως οι τρεις από τους υπόπτους κατάγονται από την Αθήνα και ο ένας από την επαρχία και για το λόγο αυτό οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στην περιφέρεια. «Δεν θα ανεχθούμε να παρεισφρέουν κάποιοι σε ειρηνικές συγκεντρώσεις και να τις διαλύουν» πρόσθεσε ο υπουργός. 

Όσον αφορά στην στάση της αστυνομίας την ώρα του επεισοδίου, ο κύριος Τόσκας παραδέχθηκε πως «υπήρξαν παραλείψεις και αδράνειες». «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα είδε όλος ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ήδη διεξάγεται έρευνα και θα αποδοθούν ευθύνες.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)