to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 20.12.2019

Πολιτική

Ν. Τόσκας: Δόθηκε το ελεύθερο σε ειδικές μονάδες να κάνουν ελέγχους πέρα από όσα προβλέπει το Σύνταγμα (βίντεο)

Στις καταλήψεις έμπλεξαν μονάδες που είχαν άλλο ρόλο, καταγγέλλει ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη


"Η αποστολή των ΕΚΑΜ είναι η αντιμετώπιση αεροπειρατιών, η αντιμετώπιση τρομοκρατίας και έχουν τα βαριά για αυτό το σκοπό, όπλα. Οι μονάδες αυτές έχουν εκπαιδευτεί για σκληρές καταστάσεις, με βαρύ οπλισμό" εξήγησε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στο Kontra Chanel τονίζοντας ότι δεν είναι ο ρόλος τους να εμπλέκονται στην εκκένωση καταλήψεων...

"Η Ν.Δ. επί τέσσερα χρόνια βυσσοδομούσε στο θέμα του νόμου και τάξης αδιαφορώντας για τα στατιστικά στοιχεία που δίναμε στην επικαιρότητα, ότι δεν είχαμε καμία τζιχαντιστική επίθεση παρόλο που είχαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ αντιμετωπίσαμε ένα προσφυγικό - μεταναστευτικό που δεν έρχονταν 400 άνθρωποι την ημέρα αλλά 10.000 και δεν είχαμε δομές τις οποίες φτιάξαμε" εξήγησε στην βραδινή εκπομπή του Kontra Chanel.

Αναφορικά με την κυβέρνηση της Ν.Δ. ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι "έχει ξεφύγει το τζίνι από το μπουκάλι".

"Επί κυβέρνησης Ν.Δ. βλέπουμε περιστατικά σαν το Τζόκερ και πως σταμάτησε η παράσταση και οι νέοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ελεγχθούν με τρόπο απαράδεκτο. Στου Ψυρρή που 250 νέα παιδιά έκατσαν κάτω λες και είμαστε Βαγδάτη, έχουμε τα πρόσφατα των καταλήψεων, το να ζητούν από την κοπέλα να ξεγυμνωθεί μέσα στην Πατησίων, έχουμε πολλά περιστατικά αυθαιρεσίας που δείχνει ότι δόθηκε το ελεύθερο σε ειδικές μονάδες της Αστυνομίας να κάνουν ελέγχους πέρα από όσα προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι."

"Στη συνέχεια ξέφυγε το τζίνι από το μπουκάλι. Ξέφυγε ο έλεγχος από τον κ. Χρυσοχοϊδη και την κυβέρνηση. Στις καταλήψεις έμπλεξαν μονάδες που είχαν άλλο ρόλο. Η αποστολή των ΕΚΑΜ είναι η αντιμετώπιση αεροπειρατιών, η αντιμετώπιση τρομοκρατίας και έχουν τα βαριά για αυτό το σκοπό, όπλα. Οι μονάδες αυτές έχουν εκπαιδευτεί για σκληρές καταστάσεις, με βαρύ οπλισμό, τη στιγμή που στις καταλήψεις δεν βρέθηκε ούτε μολότοφ".

"Η περίπτωση Ρούπα ή οι περιπτώσεις με τρομοδέματα εξουδετερώθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στις καταλήψεις -γιατί και εμείς κάναμε άρση καταλήψεων- στείλαμε κανονική Αστυνομία. Δεν στείλαμε τα ΕΚΑΜ που είναι εκπαιδευμένα για ειδικές καταστάσεις. Όλα αυτά γίνονται με πολιτική έγκριση. Ο κ. Τόσκας στη συνέχεια προχώρησε σε ένα μικρό απολογισμό του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, παρά την σκόπιμη παραπληροφόρηση, είχαν προσαχθεί 110 μέλη του Ρουβίκωνα.

Κατ. Μπρ. / Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)