to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 02.02.2018

Πολιτική

Ν. Τόσκας: Απειλητική επιστολή έλαβε ο Ν. Κοτζιάς, «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα» (βίντεο)

Στην αποκάλυψη ότι κάποιοι έστειλαν, χθες, ανώνυμη επιστολή στον Νίκο Κοτζιά, στην οποία έγραφαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», προέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.


  Στην αποκάλυψη ότι κάποιοι έστειλαν, χθες, ανώνυμη επιστολή στον Νίκο Κοτζιά, στην οποία έγραφαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», προέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1. Διευκρίνισε, πάντως, ότι υπάρχει μόνο επιστολή, όχι και σφαίρες, τονίζοντας ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Υπογράμμισε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα διαφυλαχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.

   Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς, όπως είπε, «είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει καλύτερο κλίμα». Ο φάκελος έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και ερευνάται η υπόθεση.

   «Ο Νίκος Κοτζιάς κάνει με αριστοτεχνικές κινήσεις τις διαπραγματεύσεις, κάτω από τις εντολές του πρωθυπουργού και το κλίμα δεν ορίζεται με τις δηλώσεις ακραίων, ούτε με απειλητικές επιστολές προς τον ΥΠΕΞ» επισήμανε ο κ. Τόσκας, ενώ αναφερόμενος σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνα Παυλίδου -στο οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας «Πάμε να τους τελειώσουμε … μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις»… και το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου- σημείωσε ότι «αναζητούνται ποινικές ευθύνες. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Οι ακραίες φωνές οδήγησαν σε ακραία λάθη και τραγωδίες».

   Κληθείς να σχολιάσει τον Ρουβίκωνα, τις απειλές, είπε ότι «οι απόψεις της κυβέρνησης είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν και να εκφράζουν το εθνικό συμφέρον, όμως η δουλειά της κυβέρνησης είναι να διαπραγματεύεται μέσω διαλόγου».

   «Οι ίδιοι οι Ρουβίκωνες λένε ότι έχουν πάνω από 100 συλλήψεις, ο Κ.Μητσοτάκης έχει κάνει "σημαία" τον Ρουβίκωνα. Ας μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει τις περιοχές αυτές, στις οποίες έχει βελτιωθεί το κλίμα, χωρίς να έχουν εξαληφθεί τα προβλήματα» είπε, αναφορικά με τις εφόδους του Ρουβίκωνα, για να προσθέσει: «είναι λάθος να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τα μεγάλα προβλήματα με τα μικρά που αφορούν σε κάποιους που πετάνε προκηρύξεις. Δεν μπορεί να φυλάσσεται κάθε κτίριο για να μην πάνε κάποιοι να ρίξουν προκηρύξεις. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, είτε λέγονται Εξάρχεια, είτε εθνικά θέματα».

 

Αναφορικά με το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ στα οποίο χρέωσε διχαστικές λογικές ο δημοσιογράφος της εκπομπής, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι: «Η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι έχουν κάθε λόγο οι άνθρωποι να διαδηλώνουν αλλά πρέπει να επιλυθεί το σοβαρό αυτό θέμα».

Ανέφερε, τέλος, ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για όσους προκαλούν φανατισμό και μιλούν για «σφαίρες και αίμα».



«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες»

Στάλθηκε χθες μια επιστολή στο υπουργείο Εξωτερικών απειλητική για τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά και εξετάζεται από τα ερευνητικά κέντρα της ΕΛΑΣ, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην ΕΡΤ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο δημοσιοποίησης της ανέφερε: «Τώρα εστάλη η επιστολή. Τώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν».

Εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες, οφείλουμε να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια ώστε να απομονωθούν οι άνθρωποι αυτοί από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο, συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται» είπε εξάλλου ο υπουργός.

Κοινή αντίληψη όλων, και της κυβέρνησης αλλά και πιστεύω των ανθρώπων που θα κατέβουν να διαδηλώσουν είναι να υπάρξει μεν έκφραση της γνώμης τους αλλά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας και σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, είπε ο υπουργός. «Δεν φοβόμαστε επεισόδια. Πιστεύουμε ότι θα γίνει σε ήρεμο κλίμα το συλλαλητήριο αλλά έχουμε πάρει μέτρα που πρέπει να πάρουμε» τόνισε.

Αναφορικά με τις ακραίες και απειλητικές τοποθετήσεις που εκφράζονται από διάφορες πλευρές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι είναι καταδικαστέες όποιες εκφράσεις και ενέργειες περνούν τα όρια. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν ενέργειες που είναι πέρα από τον νόμο και πέρα από το δημοκρατικό πολίτευμα».

Εμείς οφείλουμε να παίρνουμε μέτρα, οφείλουμε να καταδικάζουμε ακραίες ενέργειες, πρέπει να παίρνουμε μέτρα, πρέπει να βάλουμε τα όρια ανάμεσα στη νομιμότητα και τις ακραίες εκφράσεις, όπως και να καταδικάζουμε τις ακροδεξιές αντιλήψεις και εκφράσεις, είπε μεταξύ άλλων.

Πληροφορίες: Αυγή, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)