to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 16.09.2022

Πολιτισμός

Ν. Συρμαλένιος: Μείζον θέμα η ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαίων λατομείων της Πάρου

Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη είχε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα της ανάδειξης και αξιοποίησης των αρχαίων λατομείων της Πάρου


Την Παρασκευή 16/9 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΦΑ Κυκλάδων στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ του Νίκου Συρμαλένιου και του προϊσταμένου της Εφορείας Δημήτρη Αθανασούλη.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαίων λατομείων μαρμάρου της Πάρου. Ο Νίκος Συρμαλένιος αναφέρθηκε στη σχετική Ερώτηση που είχαμε καταθέσει στη Βουλή στις 22/1/2020 και στις απαντήσεις των υπουργείων και ιδιαίτερα στην απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων, ότι με πρωτοβουλία της ΕΦΑ είχαν προχωρήσει συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οι προμελέτες για τη διάσωση και στερέωση των λατομείων που ολοκληρώθηκαν, καθώς και οι προτάσεις για τις απαλλοτριώσεις των γηπέδων στην περιοχή των αρχαίων λατομείων, τις οποίες πρέπει να προχωρήσουν και ολοκληρώσουν άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Σήμερα πλέον οι μελέτες εκπονούνται από το Πολυτεχνείο και ενδέχεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους και εκεί που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και να πιέσουμε, είναι η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, έτσι ώστε η ΕΦΑ Κυκλάδων να προχωρήσει απρόσκοπτα στην ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μαρμάρου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας.

Συζητήθηκαν επίσης ακροθιγώς και άλλα έργα, με πιο σημαντικά το αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου, καθώς και η συνολική διαχείριση και ανάδειξη της Δήλου, τα οποία βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)