to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 10.11.2017

Κοινωνία

Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας στην έναρξη μαθημάτων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας

«Το μίσος και η ξενοφοβία δεν χωράνε στις γειτονιές μας»


Ο Δήμος Αθηναίων είχε παραχωρήσει το χώρο του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στα Σεπόλια για τη διεξαγωγή των μαθημάτων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας. Η έναρξη των μαθημάτων είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, αλλά, μετά από απειλές εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, μετατέθηκε σε άλλη ημερομηνία.

Ορισμένοι από τους μαθητές, που δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την αναβολή των μαθημάτων, προσήλθαν κανονικά στο 144ο Δημοτικό Σχολείο. Εκεί, συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα, σχετιζόμενα με τη Χρυσή Αυγή, και προπηλάκισαν αυτούς και τις οικογένειές τους.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας, θεωρούμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, που θρέφουν το ρατσιστικό μίσος και ανοίγουν το δρόμο στο φασισμό, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μας αφήνουν απαθείς. Στηρίζουμε απόλυτα το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή, το χρώμα, τη θρησκεία ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να αντιμετωπίζονται ισότιμα και να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, κάθε νέο και νέα, να βρίσκονται στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια, αυτή την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 10:00, προκειμένου να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες της Πακιστανικής Κοινότητας, να περιφρουρήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και να καταστήσουμε σαφές ότι το μίσος και η ξενοφοβία δεν χωράνε στις γειτονιές μας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας

10/11/2017

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)