to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 24.06.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Ν. Σκορίνης: Το 85% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είδαν ελαφρύνσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πως επιδεινώθηκαν στην κρίση αλλά και το πως τα αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε Στο Κόκκινο ο Νίκος Σκορίνης


Για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πως επιδεινώθηκαν στην κρίση αλλά και το πως τα αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε Στο Κόκκινο ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο οποίος επισήμανε ότι τους τελευταίους συνεχόμενους 24 μήνες έχουμε ανάπτυξη και αυτό δείχνει ο ειδικός δείκτης που μετράει την ανάπτυξη στις μεταποιήσεις, γι’ αυτό και πλέον έχουμε εξαγωγές 8,5% το 2018 και όπως τόνισε όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, αλλά στηρίχθηκαν στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Σκορίνης στη Γεωργία Σαδανά μίλησε για τον ρόλο που παίζουν στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή αυτές οι επιχειρήσεις και ότι 250.000 τέτοιου είδους χάθηκαν την περίοδο της κρίσης και πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα έβλεπε την μικρομεσαία επιχείρηση ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης.

«Το 85% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της χώρας είδαν ελαφρύνσεις από αυτήν την κυβέρνηση και όχι μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκορίνης.

Παράλληλα εξήγησε ότι η φορολογία είναι ένας παράγοντας, αλλά και η απουσία φορολογίας - ακόμα και αν αυτό ήταν εφικτό - δεν θα έλυνε τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στην απουσία αναπτυξιακής τράπεζας στη χώρα μας για χρόνια, στις αιτίες που οδηγούν σε λουκέτο σε αυτές τις επιχειρήσεις σε χρονικό διάστημα πέντε ετών κατά μέσο όρο εξαιτίας και της εσωστρέφειας τους και λόγω απουσίας ρευστότητας και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε 14 χρηματοδοτικά εργαλεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)