to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 31.12.2018

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός; Τις επόμενες μέρες θα βρεθεί λύση στο θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με τη Σαμοθράκη

«Έχουμε καταφέρει να βρούμε μια προσωρινή λύση μετά από δύο καράβια τα οποία παρουσίασαν πρόβλημα και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τη γραμμή της Σαμοθράκης (σ.σ. τα ΣΑΟΣ και Ζέφυρος)», τόνισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.


«Αυτή τη στιγμή - συνέχισε ο κ. Σαντορινιός - έχει χρησιμοποιηθεί ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος το οποίο μετέφερε επιβάτες από τη Σαμοθράκη και από την Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα προς τη Σαμοθράκη, και ξεκινά ένα πλοίο τύπου "παντόφλας" για να μεταφέρει και τα εμπορεύματα τα φορτηγά από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη».

Ο κ. Σαντορινιός υπογράμμισε ότι «το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης θα παραμείνει στην περιοχή προκειμένου να εξυπηρετήσει τυχόν επιβατικές ανάγκες αυτές τις μέρες μέχρι να βρεθεί μια λύση με αντικατάσταση πλοίου, το οποίο πιστεύουμε τις επόμενες μέρες θα βρούμε ένα πλοίο για να αντικατασταθεί».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε, επίσης, ότι, «η Σαμοθράκη είναι ίσως το μόνο νησί το οποίο έχει μια σύνδεση, δηλαδή, με την Αλεξανδρούπολη, καθημερινή μεν, αλλά μόνο με ένα πλοίο».

Γι' αυτόν το λόγο –πρόσθεσε- «προσπαθούμε και ήδη έχουμε προκηρύξει, ιδίως για το καλοκαίρι, νέες συνδέσεις της Σαμοθράκης με Καβάλα και με Λήμνο, προκειμένου να υπάρχει ανταπόκριση με το πλοίο που πηγαίνει από τον Πειραιά στη Λήμνο».

Πιστεύω – είπε ο κ. Σαντορινιός - ότι «θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ιδιαίτερα για το καλοκαίρι, ωστόσο πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας ότι ένα νησί που έχει μόνο μια σύνδεση, θα πρέπει να έχουμε πλοίο αντικατάστασης και αυτό προσπαθούμε και με την εταιρεία η οποία εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή τη γραμμή».

Ερωτηθείς για την καθολική εφαρμογή του «μεταφορικού ισοδύναμου» σε όλη την Ελλάδα το 2019, ο κ. Σαντορινιός σημείωσε ότι «μετά την πιλοτική εφαρμογή μπορούν να εγγραφούν, πλέον, αυτές τις μέρες, οι νησιώτες, από τις 28 Ιανουαρίου όλοι οι κάτοικοι των νησιών, φορολογικοί κάτοικοι των νησιών της χώρας, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη, τον οποίο θα λάβουν από την εγγραφή τους στο σύστημα για να κανουν οποιοδήποτε ταξίδι από το νησί τους ή γειτονικό νησί προς οποιοδήποτε άλλο νησί ή την ηπειρωτική χώρα και την επιστροφή».

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, είπε ο κ. Σαντορινιός. Οι δικαιούχοι πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα metaforikoisodynamo.gr και με τους κωδικούς του TAXIS δηλώνουν τον αριθμό της τράπεζας στον οποίο θέλουν να λαμβάνουν τα χρήματα.

«Από εκεί και πέρα με τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη, κάθε φορά που τον δίνουμε για να αγοράσουμε εισιτήριο στο τέλος του μήνα θα παίρνουμε τη διαφορά του κόστους του εισιτηρίου από την αντίστοιχη χερσαία μεταφορά», τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

Για τις επιχειρήσεις, το μέτρο ισχύει από 1/1/2019, ωστόσο, η πλατφόρμα για την εγγραφή τους θα είναι έτοιμη στις 7/1/2019. Παρόλα αυτά - υπογράμμισε ο κ. Σαντορινιός- «όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να κρατούν τα παραστατικά μεταφοράς προϊόντων προκειμένου να τα περάσουν από τις 7 Ιανουαρίου στο σύστημα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ευχήθηκε για το 2019 υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους τους πολίτες και τόνισε ότι το 2019 είναι ένα έτος του οποίου οι προοπτικές είναι πάρα πολύ καλές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)