to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 08.12.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: Σαφής η δέσμευση της κυβέρνησης, δεν θα υπάρξει εξομοίωση της φορολογίας των ναυτικών (βίντεο)

"Δεν υπάρχει θέμα εξομοίωσης της φορολογίας των ναυτικών" διαβεβαίωσε ο υφυπουργός ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός προσθέτοντας ότι υπήρξε σαφής δέσμευση της κυβέρνησης τόσο δια του υπουργού ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου


"Δεν υπάρχει θέμα εξομοίωσης της φορολογίας των ναυτικών" διαβεβαίωσε ο υφυπουργός ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός προσθέτοντας ότι υπήρξε σαφής δέσμευση της κυβέρνησης τόσο δια του υπουργού ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ότι «από την πρώτη στιγμή δεν συζητήσαμε ως κυβέρνηση την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών» ωστόσο δεν αρνήθηκε ότι ετέθη από τους θεσμούς.

Πιο αναλυτικά εξήγησε ότι το ειδικό καθεστώς φορολογίας των ναυτικών συνίστατο στο 10% για τα κατώτερα και 15% για τα ανώτερα πληρώματα. Η ΠΝΟ στην ανακοίνωση της αναφέρει για 45% δηλαδή για εξομοίωση με την φορολογία των υπολοίπων. Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι  δεν συζητείται κάτι τέτοιο και το μόνο πράγμα που συζητήθηκε ήταν μια μικρή αύξηση της τάξεως του 3% αλλά ακόμα και αυτό, όπως υποστήριξε «η κυβέρνηση παλεύει για να μην συμβεί».

«Η ανακοίνωση δηλαδή που έχουν βγάλει για την απεργία δεν ισχύει» πρόσθεσε ενώ απευθυνόμενος στους απεργούς τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει κλίμα συνεργασίας για την προσπάθεια εξέρευσης λύσης και στα άλλα αιτήματά τους που κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα σοβαρά και πρόκειται για "χρονίζοντα ζητήματα που φυσικά δεν μπορούν να επιλυθούν σε μια μέρα". Είμαστε με την πλευρά των εργαζομένων υποστήριξε ο κ. Σαντορινιός.

Σημείωσε όμως νηφάλιος διάλογος και συνεργασία δεν μπορεί να επιτευχθή υπό ένα καθεστώς διαρκούς πίεσης. Κάλεσε τους απεργούς να προσέλθουν στο διάλογο με την κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «καθημερινά» να έρθει σε επαφή μαζί τους. Να σημειώθεί ότι η ΠΝΟ συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)