to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 16.04.2019

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αυτοί που πρέπει να απολογηθούν για όσα χρέωσαν τη χώρα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, καλεσμένος στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» στην ΕΡΤ με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, αναφέρθηκε στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, καλεσμένος στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» στην ΕΡΤ με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, αναφέρθηκε στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει σκανδαλολογία παρά μόνο σκάνδαλα που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με 30 δισ. η Novartis και 69 εκατ.η Siemens.


 

Το διακύβευμα των εκλογών

«Το μείζον διακύβευμα των Ευρωεκλογών δεν είναι τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία. Το σημαντικό είναι ο φόβος της ακροδεξιάς διολίσθησης στην Ευρώπη και της επιστροφής στις πολιτικές λιτότητας, στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, οι οποίες θέλουν να κυριαρχήσουν. Και απέναντι στις πολιτικές αυτές οι προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης οφείλουν να ορθώσουν ένα τείχος. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να αναλώσουμε την προεκλογική περίοδο σε σκάνδαλα».

Σκάνδαλα Siemens – Novartis

«Σκάνδαλο είναι αυτό που έχει ζημιώσει, αποδεδειγμένα, το Ελληνικό Δημόσιο, όπως η Siemens και τα 69 εκατομμύρια, όπως είπε η εισαγγελέας σήμερα στην εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά και τα 15 εκατομμύρια που δίνονταν κάθε χρόνο σε μίζες από την εταιρεία στα 2 μεγάλα κόμματα. Το άλλο μεγάλο και παγκόσμιο σκάνδαλο, είναι η υπόθεση της Novartis, με πολλές αναφορές εδώ στην Ελλάδα. Η εταιρεία έφερνε στη χώρα μας καινούρια φάρμακα σε πολύ υψηλές τιμές. Πληρώναμε δηλαδή πολύ ακριβά τα φάρμακα της Novartis, με αποφάσεις υπουργών, όχι μόνο ο ελληνικός λαός αλλά και μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αφού η Ελλάδα αποτελούσε χώρα αναφοράς για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Υπάρχουν αναφορές του FBI στη δικογραφία που έχει πάει στην Βουλή, όπου λέγεται ότι υψηλόβαθμα στελέχη των κυβερνήσεων έπαιρναν μίζες για να δώσουν συγκεκριμένες τιμές. Υπάρχουν επίσης αναφορές, ότι υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση στη Novartis για τη στιγμή που γινόταν το PSI, ώστε να προλάβουν να εξοφλήσουν τα ομόλογα και να γλυτώσουν το κούρεμα. Αν δεν είναι αυτά σκάνδαλα τι είναι...

Η σκανδαλολογία από την άλλη, αφορά κάποιον ιδιώτη, που λέγεται ότι είχε σχέσεις με διάφορα κυβερνητικά στελέχη και βρέθηκαν χρήματα στον λογαριασμό του, χωρίς να αποδεικνύεται τίποτα σε επίπεδο σχέσεων. Ωφελήθηκε κάποιος από αυτό ή ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο; Να ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη σε βάθος για να δούμε εάν είναι σκάνδαλο ή όχι.

Δυστυχώς καταλαβαίνω ότι για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όταν η δικαιοσύνη δεν συμφωνεί μαζί τους, τόσο το χειρότερο για τη δικαιοσύνη..

Η κυβέρνηση όμως, δεν έχει ανάγκη να αναλώσει την προεκλογική περίοδο σε σκάνδαλα. Με τη στήριξη και τις θυσίες του ελληνικού λαού, έχουμε αυτή τη στιγμή να παρουσιάσουμε δείκτες ανάπτυξης, ιστορικό χαμηλό 10ετους ομολόγου, έξοδο από τα Μνημόνια, μείωση της ανεργίας, τις 120 δόσεις, αποπληρωμή του δανείου στο ΔΝΤ, προστασία του κόσμου της εργασίας, μια σταθερή οικονομία. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι αυτοί που πρέπει να απολογηθούν για όσα χρέωσαν την χώρα».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)