to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:46 | 30.07.2019

Οικονομία

Ν. Σαντορινιός: «Όχι» της ΝΔ στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά

«Η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 22 εκατ. ευρώ για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε περιουσίες εκατομμυρίων», τονίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ


«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις επικείμενες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε στην κατάργηση της υποχρέωσης πληρωμής ΕΝΦΙΑ στα νησιά της χώρας, με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων», σημειώνει ο τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «η συγκεκριμένη ρύθμιση, είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εντασσόταν στο πλαίσιο των μέτρων ανακούφισης που είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2019 ο Αλ.Τσίπρας, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν την ψήφισή της».

«Τώρα που η ΝΔ είχε την ευκαιρία να επιδείξει το ενδιαφέρον της για τα νησιά, σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια της προεκλογικής περιόδου, αρνείται την ψήφιση της τροπολογίας και γυρίζει την πλάτη στους νησιώτες» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «την ίδια ώρα που η ΝΔ απορρίπτει ρύθμιση για την Νησιωτικότητα με αρκετά μικρό δημοσιονομικό κόστος αλλά μεγάλη συμβολική σημασία, περνάει άρθρο σύμφωνα με το οποίο η ελληνική οικονομία χρεώνεται με 22 εκατ. για να υπάρξει μείωση 10% στις περιουσίες αξίας άνω του 1 εκατ.».

«Ανερυθρίαστα λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι αδιαφορεί για τα νησιά και την νησιωτική πολιτική και πριμοδοτεί αυτούς που πραγματικά είναι οι εντολείς της, το 0,2% των ελλήνων που έχουν περιουσίες εκατομμυρίων» σχολιάζει ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Σαντορινιός σημειώνει ότι «οι δικές μας προσπάθειες όμως δεν σταματούν εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τις νησιωτικές πολιτικές και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα προωθεί ρυθμίσεις για την ενίσχυση των νησιών μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)