to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 31.08.2022

Πολιτική

«Ν. Σαντορινιός: Ο Μητσοτάκης ελίσσεται με θεωρίες συνωμοσίας, φορτώνοντας την ανεπάρκειά του και τα προβλήματα της χώρας σε εξωτερικούς «εχθρούς»

Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη


Ø  Πανεύκολο για τον Πρωθυπουργό να κατασκευάζει  εξωτερικούς «εχθρούς» για να καλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών  και τα προβλήματα της χώρας

«Στην αγωνία του να σωθεί, ο Πρωθυπουργός πιάνεται από τα μαλλιά του, εκφράζοντας θεωρίες συνωμοσίας. Στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα. είπε ότι η  Ρωσία θέλει αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα. Φορτώνει δηλαδή τα προβλήματα της χώρας που ο ίδιος οξύνει συνεχώς, στους «εχθρούς» της χώρας. Προφανώς και αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προσπάθεια, από τη μεριά της Ρωσίας, για αποσταθεροποίηση των ευρωπαϊκών χωρών συνολικά, με όπλο το φυσικό αέριο. Δεν αφορά αποκλειστικά στην Ελλάδα, όπως διατείνεται ο κ. Μητσοτάκης! Επιπλέον, η Ευρώπη θα έπρεπε να αντιληφθεί καλύτερα το γεωστρατηγικό περιβάλλον. Πυροβολεί τα πόδια της με τις πολιτικές που ακολουθεί και πληγώνεται φυσικά περισσότερο από την Ρωσία».

Ø  Καμία συγκάλυψη στο ζήτημα των υποκλοπών, η έρευνα να γίνει εις βάθος

«Στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις, θα πρέπει να κληθούν όλοι όσοι έχουν ανάμειξη. Από τη στιγμή που ο «ιθύνων νους» είναι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να  καταθέσει και ο ίδιος. Άλλωστε, η ΕΥΠ υπάγεται στον ίδιο με δική του απόφαση και αυτός όρισε τον κ. Κοντολέοντα διοικητή και μάλιστα με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου».

«Ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το «δεν γνώριζα» γιατί φοβάται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αποκαλύψεις παρακολουθήσεων. Είναι δυνατόν να παρακολουθείται εν δυνάμει πολιτικός αρχηγός -εκείνη την περίοδο-, καθώς και δημοσιογράφος που έψαχνε συγκεκριμένα οικονομικά σκάνδαλα, και ο ίδιος να μην γνώριζε;. Για ποιους λόγους καταστρατηγούνται τα υφιστάμενα κριτήρια παρακολούθησης της ΕΥΠ;»

«Μάλιστα, με τροπολογία που έφεραν με αφορμή την υπόθεση του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη, κατάργησαν τη δυνατότητα του οποιουδήποτε πολίτη να μαθαίνει τους λόγους που παρακολουθείται. Η πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο, ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη».

Ø  Η ενεργειακή κρίση στη χώρα μας απαιτεί ριζικές λύσεις τις οποίες αποφεύγει ο κ. Μητσοτάκης

«Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούσαμε να γίνει αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από εκείνη του φυσικού αερίου. Αυτό το διεκδίκησαν και το πέτυχαν οι χώρες της Ιβηρικής. Ως αποτέλεσμα,  σήμερα η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα είναι στα 697 ευρώ/μεγαβατώρα ενώ στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, είναι στα 188 ευρώ. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να το είχε κάνει από τότε, να συνταχθεί δηλαδή με την διεκδίκηση των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών. Δυστυχώς όμως,  σύρεται πίσω από τις εξελίξεις, τα πάντα καθορίζονται από το φυσικό αέριο ενώ στην προημερήσια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έρχεται το ένα «ρεκόρ» μετά το άλλο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)