to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 24.06.2022

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: Να υλοποιηθούν άμεσα οι υποσχέσεις Δήμου και Περιφέρειας για το Κλειστό Γυμναστήριο Αρχαγγέλου

« Οι κάτοικοι, αν και έχουν προβεί σε συντονισμένες ενέργειες και διεκδικήσεις, το μόνο που έχουν λάβει είναι άκαρπες υποσχέσεις», σημείωσε ο Ν. Σαντορινιός, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νεκτάριος Σαντορινιός, καλεί την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να απαντήσει για ποιο λόγο έως και σήμερα δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση του έργου της κατασκευής και λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Αρχαγγέλου.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Από την περίοδο ίδρυσης του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης «Αρχάγγελος» (2018), παρουσιάστηκε διάχυτο το αίτημα ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Λειβάδας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος αριθμός νέων της περιοχής.

Η προηγούμενη μάλιστα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε μεριμνήσει από το 2018 ώστε να ενταχθεί η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, σε πρόγραμμα Σ.Δ.Ι.Τ.

Όμως, αν και έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε και παρά την έντονη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει εκφραστεί με ψηφίσματα και με αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, δυστυχώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα ο στόχος της κατασκευής και λειτουργίας του γυμναστηρίου. Οι κάτοικοι, αν και έχουν προβεί σε συντονισμένες ενέργειες και διεκδικήσεις, το μόνο που έχουν λάβει είναι άκαρπες υποσχέσεις. Η κατασκευή του έργου βρίσκεται ακόμα στον αέρα, παρά την σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και παρά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους θα προχωρούσε σε δημοπράτηση του έργου, ενώ η απογοήτευση και η οργή είναι διάχυτες πια ανάμεσα στην τοπική κοινωνία.

Είναι απορίας άξιον πώς μετά από τόσες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις των εμπλεκόμενων φορέων το έργο παραμένει ανυλοποίητο ενώ σε άλλες Περιφέρειες της χώρας αντίστοιχα έργα βρίσκονται υπό κατασκευή.

Επειδή η τοπική κοινωνία της Αρχαγγέλου δικαιούται την υλοποίηση του έργου

Επειδή οι νησιώτες και οι μικρές κοινωνίες των νησιών έχουν χορτάσει από παχιά λόγια και υποσχέσεις

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

1.    Για ποιο λόγο έως και σήμερα δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση του έργου της κατασκευής και λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Αρχαγγέλου;

2.    Υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Αρχαγγέλου;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)