to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 03.08.2020

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: Χωρίς σχέδιο και ενάντια στην προστασία της δημόσιας υγείας η πολιτική της Κυβέρνησης για την ακτοπλοΐα

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της αύξησης της πληρότητας στα πλοία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα της αύξησης των κρουσμάτων»


Δήλωση τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την αύξηση της πληρότητας των πλοίων:

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της αύξησης της πληρότητας στα πλοία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα της αύξησης των κρουσμάτων και αποτελεί μια επικίνδυνη για την δημόσια υγεία απόφαση. Η επιλογή να μετατοπιστεί η υποχρέωση προστασίας από τον ιό στους επιβάτες και οι προσβλητικές, για τη χώρα, σκηνές που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες πάνω στα πλοία, καταδεικνύουν απόλυτα την ανικανότητα της Κυβέρνησης και την παντελή έλλειψη σχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας στον τομέα της ακτοπλοΐας και της διασύνδεσης των νησιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή της πανδημίας είχε ζητήσει από το Υπουργείο να προχωρήσει σε έναν σοβαρό ανασχεδιασμό των δρομολογίων, με επιδότηση νέων γραμμών και πλοίων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που σήμερα προκύπτουν, να μην κινδυνέψει με κανένα τρόπο η συνδεσιμότητα των νησιών και να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας των ναυτικών. Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα σχέδιο για την αύξηση των δρομολογίων ανά προορισμό, ώστε να αντιμετωπιστεί με επάρκεια η αυξημένη ζήτηση προς τους νησιωτικούς προορισμούς, με σεβασμό στη Δημόσια Υγεία, αποφάσισε, πέρα από κάθε λογική και ενάντια στα αναγκαία μέτρα προστασίας, την αύξηση του ποσοστού πληρότητας των πλοίων σε 80-85%.

Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αποδεικνύουν ότι οι προτεραιότητες τους δεν είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων. Καλούμε έστω και τώρα την Κυβέρνηση να προχωρήσει με άμεσες διαδικασίες στην αύξηση των πλοίων εξυπηρέτησης των γραμμών με επιδοτήσεις και να επαναφέρει το ποσοστό πληρότητάς στο 60-65%. Αυτές τις ώρες, η κοινωνία, η ακτοπλοΐα και οι επισκέπτες που εμπιστεύονται τη χώρα μας, απαιτούν σοβαρότητα και  υπευθυνότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)