to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:01 | 29.11.2019

Οικονομία

Ν. Σαντορινιός: Για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Ναυτιλίας αρνείται το Μεταφορικό Ισοδύναμο στους επιχειρηματίες της Κρήτης

Με μια ωμή και στυγνή παραδοχή της πρόθεσης της Κυβέρνησης να μην επεκτείνει το Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις του νησιού, ισοδυναμεί η απάντηση που έδωσε ο κ. Πλακιωτάκης, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στις αρχές του μήνα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Νεκτάριος Σαντορινιός (υπ' αριθ. πρωτ. 1635/01-11-2019).



Ο Υπουργός Ναυτιλίας αντί να απαντήσει με σαφήνεια γιατί ακόμη, 5 μήνες μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης, δεν έχει υπογράψει την έτοιμη υπουργική απόφαση για επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις επιχειρήσεις της Κρήτης, η οποία ήταν προιόν ώριμων διαβουλεύσεων με τους φορείς του νησιού και βασισμένη σε μελέτες που διενήργησαν τα επιμελητήρια Κρήτης, αποκαλύπτει ότι σχέδιο της Κυβέρνησης είναι η υιοθέτηση ενός άλλου εργαλείου που στόχο θα έχει την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας. Χωρίς να δίνει κανένα σαφές στοιχείο για τους πόρους χρηματοδότησης  και τη φιλοσοφία της νέας πολιτικής, αλλά μόνο με αοριστίες και με ευχολόγια ο κ. Πλακιωτάκης, από εμμονή και εμπάθεια ενάντια στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται ουσιαστικά την επέκταση ενός μέτρου που πραγματικά απέδωσε τόσο για τους νησιώτες, όσο και για τους επιχειρηματίες των νησιών, βάζοντας την Κρήτη στο περιθώριο και υποτιμώντας τους παραγωγικούς φορείς του νησιού.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας πολλές φορές έχει υποτιμήσει το ΜΙ εν συνόλω και έχει σημάνει την πρόθεσή του για αλλαγή του μέτρου. Η άρνηση για ένταξη των επιχειρήσεων της Κρήτης ήταν μόνο η αρχή. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι τόσο οι Κρήτες επιχειρηματίες, όσο και όλοι οι νησιώτες, που για πρώτη φορά το 2018 είδαν την καθολική εφαρμογή ενός μόνιμου μέτρου για την Νησιωτικότητα, θα σταθούν απέναντι σε ό,τι σχεδιάζει να ξηλώσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)