to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:57 | 28.07.2022

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: «Ακρίβεια Μητσοτάκη σημαίνει ότι ζούμε στην πιο ακριβή χώρα της ΕΕ, με τους πιο χαμηλούς μισθούς»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Ant1 «Καλοκαίρι μαζί», ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τόνισε την ανάγκη της κοινωνίας για πολιτική αλλαγή και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών ενέργειας


Καλεσμένος ήταν σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του Ant1 με τους δημοσιογράφους Γ. Γρηγοριάδη, Α. Φουρλή και Α. Χατζηγεωργίου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τόνισε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή που έχει η κοινωνία και η χώρα και στηλίτευσε την Κυβέρνηση για την προσπάθειά της να βγάλει στον αφρό τις εταιρείες ενέργειας, κωλυσιεργώντας τη φορολόγηση των υπερκερδών τους. 

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πριμοδοτεί τις εταιρείες ενέργειας

«Το πόρισμα της ΡΑΕ (4μηνο) κάνει λόγο για 900 εκατ. υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και ο ίδιος ο κ. Σκρέκας μας είπε ότι μόνο για τον μήνα Ιούλιο, είχαν κέρδος 500 εκατ. Μιλάμε για ποσά που βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και τα νοικοκυριά, την ώρα που η Κυβέρνηση δεν προχωράει σε φορολόγησή τους, αλλά αντίθετα προσπαθεί να τα βγάλει περί τα 270 εκατ. Η ΝΔ πριμοδοτεί τους κολλητούς και φίλους της, την ώρα που οι εταιρείες αισχροκερδούν και παρανομούν».

Ζούμε στην πιο ακριβή χώρα της ΕΕ, με τους πιο χαμηλούς μισθούς

«Η ΝΔ μας λέει ότι ο πληθωρισμός είναι "εισαγόμενο" φαινόμενο. Αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είναι αυτή που βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε αύξηση πληθωρισμού. Μας λέει επίσης ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος είναι επίσης "εισαγόμενο". Ναι, αλλά η χώρα μας είναι επίσης πρώτη, σε όλη την ΕΕ, για τις υψηλές τιμές της ενέργειας. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει προχωρήσει σε καμία σοβαρή ρύθμιση για την αντιμετώπιση του κόστους των καυσίμων. 18 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν μειώσει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα. Η μόνη αλήθεια είναι πως ζούμε στην πιο ακριβή χώρα, με τους πιο φτωχούς μισθούς».

Ανάγκη για πολιτική αλλαγή

«Η χώρα μας έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή. Οι πολίτες βιώνουν τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση. Όσο πιο σύντομα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για τον λαό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει έτοιμο το πρόγραμμά του, στο οποίο καταθέτει προτάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Οικονομία και την Κοινωνία»

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)