Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Παρασκευόπουλου, που ήταν ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, τουλάχιστον 6 άρθρα του Συντάγματος θα περασουν με ευρεία πλειοψηφία, ανάμεσα σε αυτά και το άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών, «ετσι ώστε να είναι ευκολότερη η ψήφισή στους από τη Βουλή που θα ακολουθήσει, μετά από εκλογές/
Ο κ. Παρασκευόπουλος μετέφερε την πεποίθηση ότι θα υιοθετηθεί και η πρόταση για την αποσύνδεση της αδυναμίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της Βουλής, επισημαίνοντας ότι υπάρχει συναίνεση «και μπορούμε να ωφεληθούμε από μια ρυθμση που θα συμβάλλει στην επίτευξη κλίματος πολιτικής ομαλότητας».
Τέλος, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι οι συνθήκες για την αναθεώρηση του συντάγματος ήταν ευνοϊκές μόνο όταν η χώρα βγήκε από τα μνημόνια.