to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 20.04.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: «Θαυμάζω την αντοχή της» T. Χριστοδουλοπούλου στο bullying Βενιζέλου

Πώς αλλιώς να ονομάσω έναν χείμαρρο εκφράσεων που ήταν πολύ επιθετικές, διαρκείς, αποκλειστικά προς το πρόσωπό της, χωρίς χρόνο να απαντήσει; Πραγματικά την θαυμάζω για την αντοχή της, είπε για την Τασία Χριστοδουλοπούλου και το επεισόδιο με τον Ευ. Βενιζέλο στη Βουλή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο.


«Ήταν μονόπλευρα θυελλώδης, γιατί από την πλευρά των βουλευτών της πλειοψηφίας υπήρχε προσεκτικός λόγος και νηφαλιότητα», σχολίασε ο κ. Παρασκευόπουλος.
 
Για την απόφαση της κλήσης Καμμένου σχολίασε ότι «είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν υπήρχε μία άλλη γνωμοδότηση, με λίγο διαφορετικό καθεστώς βέβαια. Η Επιτροπή συζήτησε την γνώμη, εξέφρασε και τη δική της τελική γνώμη, αξιολογώντας και την γνωμοδότηση της Βουλής. Τελικά, αποφάσισε επί τη βάση μίας αρχής, ότι σε ό,τι αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ιδίως όταν αυτός αφορά τα πρόσωπα που ασκούν εξουσία όπως οι υπουργοί, καλό είναι να είναι όσο το δυνατόν ευρύτερος. Έτσι, αποφάσισε την κλήτευση του υπουργού κ. Καμμένου, που θα δώσει εξηγήσεις για όλα τα θέματα που τον αφορούν».
 
Για την άρνηση της πλειοψηφίας να κλητευτεί ο επιχειρηματίας κ. Β. Παπαδόπουλος, ο κ. Βίτσας και ο κ. Κυριακίδης, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι «η Επιτροπή Διαφάνειας είναι επιτροπή με πολύ βαρύ έργο. Κατ' αρχήν, είναι επιφορτισμένη να ακούει τις ανεξάρτητες Αρχές και τους προέδρους, να αξιολογεί το έργο, να κάνει ερωτήσεις, να κάνει σημαντικό έλεγχο. Επίσης, κατά καιρούς προχωρεί σε ακροάσεις δημόσιων προσώπων. Δεν μπορεί όμως να αφιερώσει σε ένα θέμα μία χρονιά. Πρέπει να φροντίσει να εξετάσει πολλά θέματα που έχουν σημασία. Αν σε κάποιο θέμα χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις, περισσότερη ανάλυση, περισσότερα πρόσωπα, η Βουλή έχει άλλα εργαλεία, Εξεταστικές κτλ.».
 
Για την «έκρηξη» Βενιζέλου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι «η διαφωνία είναι δικαίωμα. Είναι άλλο αυτό και άλλο η συμπεριφορά στη Βουλή που πρέπει να είναι κόσμια, ιδίως όταν υπάρχει και η τηλεόραση που αναπαράγει την εικόνα σε όλη τη χώρα, διδάσκει, παραδειγματίζει». Όπως είπε και στην συνεδρίαση, «η Αριστερά πάντως χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια. Οι βουλευτές της Αριστεράς είναι ευπρεπείς».
 
Για τον χαρακτηρισμό «bullying» σχετικά με όσα υπέστη η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο ίδιος αναρωτήθηκε «πώς αλλιώς να ονομάσω έναν χείμαρρο εκφράσεων που ήταν πολύ επιθετικές, διαρκείς, αποκλειστικά προς το πρόσωπό της, χωρίς χρόνο να απαντήσει; Πραγματικά την θαυμάζω για την αντοχή της». 
 
Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι αναφορές του για την συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου δεν αφορούν όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, «κάποιοι από αυτούς είναι ευγενέστατοι, μιλούν με προσοχή, με ευγένεια, είναι αναμφισβήτητο αυτό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)