to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 06.11.2019

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη απέναντι στους συκοφάντες

«Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του προσώπου μου, τώρα με νέα αφορμή το ΚΕΘΕΑ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο», τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


«Ένας νόμος που μείωσε την εγκληματικότητα σε βαριά κακουργήματα και βελτίωσε τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές, ο οποίος αφορούσε το σύνολο των κρατουμένων της χώρας, αναφέρεται από τους συκοφάντες σαν να ευνοούσε μόνο μια ειδική κατηγορία κρατουμένων», τονίζει στη δήλωσή του ο Ν. Παρασκευόπουλος, και προσθέτει:

« Ένας οργανισμός με πολύχρονο, πανελλήνια και παγκόσμια αναγνωρισμένο έργο, το ΚΕΘΕΑ, σπιλώνεται εξαιτίας των προβλημάτων μιας μόνο από τις 110 μονάδες του. Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΚΕΘΕΑ, απαρτιζόμενα από προσωπικότητες που τιμά η χώρα, ακυρώνονται συλλήβδην και γίνεται λόγος για εναλλαγή κατά τα τελευταία 15 χρόνια δύο προσώπων (σε ό,τι με αφορά, υπ’ όψιν ότι η τελευταία μου προεδρική θητεία είχε λήξει το 2005). Μόνη μου λύση είναι πλέον η προσφυγή στη Δικαιοσύνη».

Οι αθλιότητες Κικίλια

Υπενθυμίζεται ότι ο υπ. Υγείας, Β. Κικίλιας, σε συνέντευξή του χθες στον «Σκάι» επιτέθηκε, μεταξύ άλλων, και κατά του Ν. Παρασκευόπουλου, προσπαθώντας να περάσει στην αντεπίθεση για την υπόθεση του ΚΕΘΕΑ, του οποίου το αυτοδιοίκητο κατάργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ΠΝΠ και ο ίδιος διόρισε τη νέα διοίκησή του προ ημερών.

Ο υπ. Υγείας στη συνέντευξή του στον Σκάι χρησιμοποίησε προσβλητικές φράσεις για τον Ν. Παρασκευόπουλο όπως «εναλλάσσονταν στην προεδρία του ΚΕΘΕΑ επί 20 χρόνια με τον κ. Νοταρά», «ο κύριος υπουργός Δικαιοσύνης που άνοιξε τις φυλακές, που τους έβγαλε όλους έξω, όλους τους ποινικούς, τους εγκληματίες οι οποίοι έκαναν ξανά εγκλήματα, δολοφόνησαν ξανά», «εγώ έχω καταγγελίες για τις φυλακές στα Διαβατά όπου κάποιοι νομιμοποιούσαν Αλβανούς ναρκέμπορους και τους έδιναν χαρτιά ότι ήταν ανήλικοι, δήθεν, ή απεξαρτημένοι κ.λπ.».  Να σημειωθεί ότι ο Β. Κικίλιας επανέλαβε κάποιες από τις κατηγορίες για τα Διαβατά και σήμερα μιλώντας στη Βουλή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)