to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 27.02.2019

πηγή: news247.gr

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Πρέπει να φτάσουμε σε όσμωση της Αριστεράς με τους πολλούς

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τη σύγκλιση του προοδευτικού πόλου


Για τις αναστολές των ποινών μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

"Συνήθως δεν είναι θέμα νόμου αλλά αποδείξεων" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι το αν θα υπάρξει αναστολή εξαρτάται από την ίδια την υπόθεση και από τις συνέπειες που έχει η πράξη του κατηγορούμενου. "Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλους. Εάν έχουμε διαφοροποίηση της ποινής από άνθρωπο σε άνθρωπο, οφείλεται στη διαβάθμιση των συνεπειών της πράξης" διευκρίνισε. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν οι στατιστικές δείχνουν ότι έχουμε αναστολές σε ανθρώπους μεγαλόσχημους, τότε αυτό κάτι δείχνει.

Αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί το πρόβλημα. "Πρέπει να δουλέψουν ταχύτερα τα δικαστήρια, χρειάζεται περισσότερο προσωπικό και καλύτερος εξοπλισμός" είπε παρότι υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια εκσυγχρονισμού για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα ηλεκτρονικά πινάκια.

Για το Μακεδονικό είπε:

"Σποραδικά φαινόμενα πράξεων βίας είχαμε και στο παρελθόν. Δεν διαγνώσκω ευρύτερο κλίμα δυσαρέσκειας τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει όμως περισσότερη ένταση" σημείωσε για το Σκοπιανό και είπε πως δεν ξέρει αν συνδέονται οι δημοσκοπήσεις με το Μακεδονικό.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς:

"Η διεύρυνση εξαρτάται από τη στάση που έχουν οι πολλοί πολίτες. Πρέπει να φτάσουμε σε όσμωση της Αριστεράς με τους πολλούς" υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος για τη σύγκλιση του προοδευτικού πόλου. Παραδέχτηκε ότι ήταν εμπόδιο για τη διεύρυνση η συνύπαρξη με τον Πάνο Καμμένο και εκτίμησε ότι ο διαχωρισμός που έχει γίνει πλέον θα ενισχύσει την κυβέρνηση καθώς θα απευθύνεται με ενιαίο λόγο ενώ την ίδια ώρα απέρριψε τα περί πασοκοποίησης του χώρου.

"Καθοριστικές είναι οι εξελίξεις σε οικονομία και κοινωνικό πεδίο όχι οι κινήσεις που συμβολικά ή επικοινωνιακά έχουν κάποια δύναμη. Πιστεύω ότι μεγάλα τμηματα του πληθυσμού και τα αιτήματα της Αριστεράς συναντωνται. Αυτό είναι το καθοριστικό αλλά δεν έχει σημάδια μεγάλης ταχύτητας" συνέχισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)