to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:09 | 29.06.2019

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Οι απίθανες τερατολογίες της ΝΔ για την ασφάλεια

Η Ν.Δ «επενδύει» στην ασφάλεια, μεθοδεύοντας μέσω ψεμάτων την ανασφάλεια. Πρόκειται για την πάγια πρακτική που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργώντας διάχυτο κλίμα πανικού και φόβου στους πολίτες.


Όπως συνεχίζει στη δήλωσή του ο Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης:

«Στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. με στόμφο ανέφερε ότι ο αριθμός των ληστειών από το 2017 είναι 273.000. 

Με μια απλή επισκόπηση στα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας προκύπτει ότι ο αριθμός των ληστειών για το 2017 είναι 4.271 και για το 2018 είναι 4.357. Δεν τους αρκούν πλέον τα μικρά ψέματα, αλλά προσφεύγουν σε ασύστολές τερατολογίες.

Σε ερώτηση από που προκύπτει ο «εξωπραγματικός»  αριθμός των 273.000 ληστειών, η ίδια παρέπεμψε στο πρόγραμμα της Ν.Δ. Σίγουρα, λοιπόν, δεν πρόκειται  για άγνοια κινδύνου. Έτσι, καλλιεργείται το κλίμα ανομίας και ανασφάλειας στην κοινωνία.

Ανάλογου μεγέθους τερατολογίες έχουν ειπωθεί και στο παρελθόν. Πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. με θητεία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι οι αποφυλακίσεις με το «νόμο Παρασκευόπουλου» έφθασαν τις 30.000, τη στιγμή που ο πληθυσμός των φυλακών δεν ξεπερνά πανελληνίως τις 10.000 με 12.000. Εύκολα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της επικινδυνότητας του ακραίου λόγου της Ν.Δ.

Οι προγραμματικές  εξαγγελίες της ΝΔ για την ασφάλεια εξαντλούνται στην κατάργηση νόμων που ήδη έχουν καταργηθεί, σε προσλήψεις εκτός προϋπολογισμού και δοκιμασμένες – αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος (π.χ. κατάργηση ασύλου και φυλακές τύπου Γ’).

Σίγουρα αυτά δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια, ιδίως όταν από τον προγραμματικό λόγο της απουσιάζει κάθε αναφορά στη Δικαιοσύνη. Τους αρκούν όμως τα fake news, η κίτρινη προπαγάνδα και η ανέξοδη φθηνή κριτική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)