to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 27.06.2019

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγμα γραφής

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγμα γραφής" τόνισε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 Fm", σχολιάζοντας τα πεπραγμένα και τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντιδιαστολή με τις εξαγγελίες της ΝΔ.


Ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει "ορισμένα πράγματα σπουδαίας και ιστορικής σημασίας", το ένα εκ των οποίων ήταν "η έξοδος από το μνημόνια", ενώ "φάνηκε, επίσης, ότι οι εξαγγελίες, τις οποίες κάνει, πραγματοποιούνται". Ως παραδείγματα τέτοιων εξαγγελιών ανέφερε ότι "η προσωπική διαφορά δε θα χαθεί", ότι "θα βγούμε επιτυχώς στις αγορές" και πρόσθεσε:

"Και στο πεδίο της οικονομίας οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιόπιστες. Πιστεύω, λοιπόν, ότι και τώρα, οι εξαγγελίες που γίνονται, είναι αξιόπιστες και θα πραγματωθούν. Τώρα, οι εξαγγελίες αφορούν πια και μία ελάφρυνση στο πεδίο της φορολογίας".

Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι αντίθετα με το ΣΥΡΙΖΑ, οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη "δεν συνοδεύονται με μία αναλυτική παράθεση των μέτρων, με τα οποία θα μπορέσει να βρει τα χρήματα" να ανταποκριθεί στις φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται και ταυτόχρονα στις υποχρεώσεις της χώρας και πρόσθεσε :

"Και αυτό που λέει για τις επενδύσεις... Όλοι θέλουμε επενδύσεις. Αλλά είναι δεδομένο ότι οι επενδύσεις δεν αρχίζουν να αποδίδουν οικονομικά από τη μια μέρα στην άλλη. Επομένως, δεν μας εμφανίζει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην πολιτική, την οποία εξαγγέλλει, κάπως μεγαλόστομα".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα καλό δημόσιο σχολείο. Θέλει καλή δημόσια περίθαλψη, ενώ τουναντίον η ΝΔ ρίχνει το βάρος στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην ιδιωτική περίθαλψη, στην ιδιωτική ασφάλιση, κτλ." συνέχισε ο κ. Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στις διαφορές των δύο κομμάτων και τόνισε : "Το θέμα είναι που πέφτει το βάρος και επίσης η ανάγκη - πάντως- η δημόσια περίθαλψη και η δημόσια παιδεία να είναι αποτελεσματική».

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση, στον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε πρόσφατα, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε ότι "μεταρρυθμίσεις ορισμένων διατάξεων ασφαλώς μπορούν να γίνουν, το θέμα είναι, να είναι στη σωστή κατεύθυνση και να μην είναι μια οπισθοδρόμηση".

Στο θέμα της ασφάλειας ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι όλοι τη θέλουν, αλλά υπάρχει μια διαφορά. "Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως νομίζω και ο ελληνικός λαός, θέλει ασφάλεια και δικαιοσύνη. Εάν προσέξετε στο πρόγραμμα της ΝΔ η λέξη ασφάλεια αναφέρεται, η λέξη δικαιοσύνη καθόλου. Όταν, όμως, δεν υπάρχει και η δικαιοσύνη, η οποιαδήποτε πολιτική ασφάλεια ναυαγεί".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παρασκευόπουλος, εξέφρασε την άποψη, ότι η επιλογή της νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, έγινε "με τον ισχύοντα νόμο και επίσης και μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο" προσθέτοντας ότι "δεν βλέπει λόγο να υπάρξει οποιαδήποτε αναστάτωση ή παρέμβαση στην ομαλή ροή της διαδικασίας".

Σε ερώτηση, εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να την προσυπογράψει ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: "Η επιστημονική μου γνώμη είναι αυτή. Βεβαίως, πρέπει να συμπληρώσω ότι η γνώμη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ασφαλώς, είναι σεβαστή".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)