to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 10.10.2018

πηγή: news247.gr

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών δικαιώθηκε

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος μίλησε στο news247 στους 88,6 και υπερασπίστηκε το νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ψηφίστηκε επί της υπουργίας του.


Τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών που πήρε το όνομά του υπερασπίστηκε μιλώντας στον news247 στους 88,6 ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι " ο νόμος Παρασκευόπουλου -όπως κακώς λέγεται- είχε περιορισμένη διάρκεια. Ήταν προσωρινός. Κάποια στιγμή πρέπει να λήξει. Δεν πρέπει να ισχύσει για πάντα. Αλλά δεν έχει έρθει ακόμη ο νέος ποινικός κώδικας" συμπληρώνοντας ότι "η φιλοσοφία του νόμου, παρά τις αλλαγές που έγιναν και οι οποίες είναι σε θετική κατεύθυνση, παραμένει ίδια".

Επεσήμανε επίσης ότι "ο νόμος δικαιώθηκε. Oφείλουμε να είμαστε ευχαριστημένοι με την αποσυμφορητική ρύθμιση. Τα στοιχεία δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας".

Ο πρώην υπουργός μίλησε επίσης για βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές: "Ακόμη και με την αποσυμφόρηση δεν φτάσαμε στο σημείο να μην υπερβαίνουν οι κρατούμενοι τον αριθμό χωρητικότητας στις φυλακές. Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, είχαμε αύξηση αλματώδη του αριθμού των κρατουμένων. Είχαμε χίλιους κρατούμενους περισσότερους μέσα σε έναν, ενάμιση μήνα. Μεγάλη επιτυχία το ότι από τους περίπου 10.000 που βγήκαν με βάση το νόμο, μόνο σε 10 περιπτώσεις είχαμε βαριά εγκλήματα βίας".

Για την αποφυλάκιση Φλώρου είπε ότι "δεν είχε καμία σχέση με το νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών. To πρόβλημα έγκειται στην κακή εφαρμογή και στα κυκλώματα που επιχειρούσαν να βγάλουν έξω ανθρώπους που δεν πληρούσαν τα κριτήρια".

Για την Χρυσή Αυγή, τέλος, ζήτησε επιτάχυνση της δίκης, αναγνωρίζοντας ωστόσο το μεγάλο αριθμό μαρτύρων και την τεράστια δικογραφία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)