to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 01.11.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Χαρακτηριστικά προπαγάνδας λαμβάνουν τα όσα λέγονται για τον νόμο αποσυμφόρησης των φυλακών

Για στρατηγική ψεύδους, συκοφαντίας που λαμβάνει χαρακτηριστικά προπαγάνδας έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος σχετικά με τα όσα έχουν λεχθεί ότι με τον δικό του νόμο αποφυλακίστηκαν εγκληματίες.


Ο πρώην υπουργός μετά και την σχετική γραπτή του δήλωση –απάντηση σε όσα ψευδώς καταλογίζονται στο νόμο, μίλησε  στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζοντας ότι: «Οι έξι δεν μπήκαν καθόλου φυλακή και ο ένας πέρασε για ένα διάστημα λίγων εβδομάδων για μία απόπειρα ληστείας και βγήκε γιατί είχε μετατραπεί και η ποινή του σε χρηματική –στην αρχή δεν έδωσε τις δόσεις, μετά τις έδωσε- και επομένως και το δικό του περιστατικό δεν είχε καμία σχέση με τον νόμο Παρασκευόπουλο».
 
Ερωτηθείς σχετικά με το λόγο που εκτιμά ότι υπάρχει αυτή η εμμονή στο συγκεκριμένο νομοθέτημα απάντησε: «Ίσως η επιλογή του νομοθετήματος από μία άποψη δεν είναι τυχαία όπως και η επιλογή του προσώπου μου. Δηλαδή σήμερα είμαι εγώ, αύριο μπορεί ένας άλλος να στοχοποιηθεί και να συκοφαντείται διαρκώς με ψέματα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μία πολιτική: να αποπροσπανατολίζεται ο κόσμος από ζητήματα τα οποία έχουν σχέση και με οικονομικές ευθύνες και με άλλες καταστάσεις ανισότητας και να φοβάται διαρκώς τη βία, αφενός ώστε να μην αντιδρά και αφετέρου ώστε να αναπτύσσει το πιο επιθετικό μέρος του κόσμου μία συμπεριφορά βίαιης αντίδρασης η οποία πολίτικά σε τελική ανάλυση δεν είναι  αποτελεσματική, αλλά οδηγεί στον εκφασισμό της κοινωνίας. Αυτό όλο το σκηνικό η εγκληματολογία από ανύποπτο χρόνο- από 10, από 20 χρόνια- το έχει περιγράψει ως καλλιέργεια του φόβου του εγκλήματος στους πολίτες και αυτό είναι κάτι που έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά κοινωνικά».
 
Σχολιάζοντας γεγονός ότι με αφορμή οποιοδήποτε περιστατικό ο  νόμος Παρασκευόπουλου είναι ο πρώτος στόχος ο Ν. Παρασκευόπουλος σημείωσε: «Κατά αρχήν όλη αυτή η στρατηγική έχει χαρακτηριστικά προπαγάνδας. Δηλαδή, επαναλαμβάνουμε το ψέμα, μέχρι να μείνει μία εντύπωση και πραγματικά υπάρχουν και άνθρωποι καλόπιστοι που δεν γνωρίζουν καλά τα στοιχεία, τα δεδομένα και πιστεύουνε. Η προπαγάνδα δεν έχει μόνο ποσοτικά χαρακτηριστικά, αλλά και ποιοτικά, όπως συνέβη τώρα με την δική μου απάντηση. Στην οποία απάντησα παρέχοντας στοιχεία που έδειχναν ότι αυτοί οι 7 άνθρωποι δεν είχαν σχέση με τον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου». 
 
Όπως εξήγησε αφού έστειλε  την απάντησή του, πολλά μέσα και μάλιστα και μεγάλα μέσα, την αναδημοσίευσαν αλλά την αναδημοσίευσαν με έναν τίτλο που και πάλι ήταν προσβλητικός για τον νόμο και για τον ίδιο.  Ο τίτλος ήταν ‘Παρασκευόπουλος: Μόνο ένας από τους ληστές είχε βγει με τον νόμο μου’.
«Αν το διαβάσει κανείς, θα πει ‘ τι μας λέει ο καθηγητής ότι είναι μικρή η ζημιά να έχει γίνει ένα έγκλημα σε έναν πολίτη, και μάλιστα ένα έγκλημα που έχουμε δείξει με εικόνες τα εγκαύματα;’. Εγώ δεν είχα πει αυτό. Ο τίτλος διαστρέφει ακόμη και την απάντηση. Βεβαίως έχει το κείμενο αυτούσιο το δικό μου από κάτω, αλλά όσοι ακολουθούν αυτές τις μεθοδεύσεις ξέρουν ότι ο τίτλος μόνο θα διαβαστεί, από το 90% θα διαβαστεί μόνο ο τίτλος. Επομένως η συκοφαντία συνεχίζεται» είπε συγκεκριμένα.
 
Σχετικά με το αν υπάρχει μια πολιτική απάντηση, στην στρατηγική της ΝΔ που επαναφέρει συνεχώς θέμα ανομίας στην χώρα ο Ν. Παρασκευόπουλος σχολίασε είναι θετικό πως από την άλλη πλευρά υπάρχουν και δημοσιογράφοι οι οποίοι κάνουν κριτική σε αυτή την κατάσταση, την παρουσιάζουν στις πραγματικές της διαστάσεις και κάνουν κριτική.
 
«Διότι αλλιώς» συνέχισε, «αν το αναλύσετε, θα δείτε ότι και στο γενικότερο θέμα ‘ανομία’ το τελευταίο καιρό έχουμε πολύ σημαντικές επιτυχίες της αστυνομίας και μάλιστα με ταχύτητες και με χρόνους οι οποίοι δεν είχαν παρουσιαστεί στο παρελθόν. Ενώ λοιπόν έχουμε αυτά τα περιστατικά, δεν παρουσιάζονται και δεν σχολιάζονται που να δείχνουν  ποσά θετικά είναι αλλά καλλιεργείται διαρκώς ο φόβος ώστε ο πολίτης να φοβάται να βγει στον δρόμο.  Αυτό είναι μία πολιτική η οποία θέλει ένα σύστημα απέναντί της για να αποκρουστεί. Επειδή έχει χαρακτηριστικά οργανωμένου συστήματος η ίδια, το οποίο παράγει και εγκλήματα διότι από το σύστημα αυτό βγαίνουν συκοφαντικές δυσφημίσεις. Από την άλλη πλευρά χρειάζεται ένα σύστημα ολόκληρο, δηλαδή δεν φτάνει μία δίωξη να γίνει, χρειάζεται μία οργανωμένη απάντηση».
 
Στο ερώτημα αν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα δήλωσε ότι «θα μπορούσα  να του είχα κάνει από καιρό καθώς εμπεριέχουν προσβλητικά ψεύδη και συκοφαντικές δυσφημίσεις, πράξεις που είναι αξιόποινες με τον ποινικό κώδικα. Πιστεύω όμως ότι η πιο αποτελεσματική απάντηση είναι η πολιτική και κοινωνική».
 
Σχετικά με την ουσία του νόμου ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι καταρχήν πρέπει να έχουμε φυλακές χωρίς συνωστισμό. «Ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα κράτησης έχουν χαρακτηριστικά κακομεταχείρισης. Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο μας καταδίκαζε συνέχεια». «Όλοι αυτοί που κάνουν κριτική θα έβαζαν το χέρι στην τσέπη για τα πρόστιμα που καλείται η χώρα μας να πληρώσει τα πρόστιμα;» διερωτήθηκε για να καταλήξει: «Γινόμασταν σε όλες τις χώρες η ντροπή, καθώς η χώρα μας καταδικαζόταν συνεχώς για την κατάσταση στις φυλακές. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την κατάσταση έτσι. Ο νόμος δεν συνετέλεσε στην αύξηση της εγκληματικότητας και αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία της αστυνομίας». 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)