to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 14.01.2019

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Επιπόλαια τα περί φιάσκου για την υπόθεση Novartis

«Αν υπάρχει σκάνδαλο, ασφαλώς και θα διερευνηθεί» δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Α' Θεσσαλονίκης) Νίκος Παρασκευόπουλος


   «Αν υπάρχει σκάνδαλο, ασφαλώς και θα διερευνηθεί. Και σε τελική ανάλυση, είμαστε στη μέση του δρόμου, απέχουμε ακόμη από τον χρόνο της δίκης. Οπότε, πώς μπορεί κάποιος να σπεύδει και να μιλάει για "φιάσκο", αυτά είναι επιπόλαια», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Α' Θεσσαλονίκης) Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και τα περί φιάσκου που καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.   

«Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, γίνεται η ανακριτική διερεύνηση και θα δούμε τι θα δείξουν τα στοιχεία. Υπάρχουν εξελίξεις, κάτι που συμβαίνει συχνά στη διάρκεια των ανακρίσεων, που ψάχνονται τα αποδεικτικά στοιχεία», συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.  Απαντώντας σε ερώτηση περί ευθυνών πολιτικών προσώπων, ξεκαθάρισε ότι «ένας λόγος που οι κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων μέχρι τώρα δεν προχωρούσαν, ήταν το γεγονός ότι το άρθρο 86 έχει την πολύ σύντομη παραγραφή και έτσι σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι πολιτικοί απέφυγαν να λογοδοτήσουν ποινικά για τις ευθύνες τους».

   «Τώρα, το άρθρο 86 είναι υπό αναθεώρηση και νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος γιατί στοιχείο του αποτελεί και η λογοδοσία των αρχόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η καθυστέρηση στην υπόθεση Novartis, οφείλεται «και σε γενικές αδυναμίες της δικαιοσύνης που συνδέονται με την υποδομή της, δηλαδή προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό».

   «Όλα αυτά», συνέχισε ο κ. Παρασκευόπουλος, «συνετέλεσαν στο να υπάρχει ένα υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο στοκ υποθέσεων, το οποία παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση. Σταδιακά αυτό το στοκ μειώνεται, αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει στην εξάλειψη με κανέναν τρόπο».
   Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός, αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πιθανότατα δεν θα είναι τα ίδια τα πρόσωπα που θα ψηφίσουν θετικά στην περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης και στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», εκτιμώντας παράλληλα ότι «και στις δυο περιπτώσεις, η απαιτούμενη πλειοψηφία θα υπάρξει, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να σταθεί και μια κυβέρνηση ανοχής με βάση τη σημερινή μορφή του Συντάγματός μας, που δέχεται ότι ακόμη και με 120 ψήφους, αν οι παρόντες είναι λιγότεροι, μπορεί να σταθεί μία κυβέρνηση».
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)