to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 05.09.2017

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να είναι δημόσιο

Στο ραδιόφωνο 24/7 μίλησε ο καθηγητής ποινικού δικαίου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος


Το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να είναι δημόσιο, η παραγωγή της γνώσης πρέπει να είναι δημόσια" είπε στο ραδιόφωνο 24/7 ο καθηγητής ποινικού δικαίου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

AdTech Ad

Όπως είπε, "ως καθηγητής είχα απόψεις ενάντια στο δημόσιο, δηλαδή στο αφεντικό μου. Στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Εάν μια εταιρία έχει έρευνα ότι το προϊόν της βλάπτει, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να το πουν. Αυτό θα συμβεί και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια".

Πρόσθεσε ότι "οι Έλληνες πτυχιούχοι που δουλεύουν στο εξωτερικό διαπρέπουν".

Αναφερόμενος στο άσυλο είπε ότι "τα πανεπιστήμια δεν είναι ξεκομμένα από την κοινωνία. Ό,τι γίνεται έξω γίνεται και μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους", τόνισε και πρόσθεσε ότι η αστυνομία μπορεί να μπει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται η άδεια των πρυτανικών αρχών, αυτό δεν σημαίνει οτι η αστυνομία δεν έχει δυνατότητα να μπει'.

Για την αριστεία είπε ότι είναι λάθος, γιατί είναι ένα κακό μέσο για να δίνονται παροχές σε λίγους, σε μια περίοδο που συρρικνώνεται το κοινωνικό κράτος.

Χαρακτήρισε άδικη και αστεία την κριτική που δέχτηκε για τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Είπε ότι με τον νόμο του βελτιώθηκαν οι συνθήκες στη διαβίωση των φυλακών και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε άλλες χώρες, είναι προτιμότερο να βγαίνουν κάποιοι φυλακισμένοι με άδειες και υπό όρους. Οι έρευνες έδειξαν ότι εντάσσονται στην κοινωνία ομαλά, σε αντίθεση με αυτούς που βγαίνουν για πρώτη φορά όταν ολοκληρωθεί η ποινή τους.

Για τις άδειες των λεγόμενων πολιτικών κρατούμενων, είπε ότι δεν υπάρχουν νομικά χαρακτηριστικά πολιτικού κρατούμενου και πρέπει να ακολουθήσουν και αυτοί οι έγκλειστοι τις διαδικασίες που προβλέπονται για την άδεια.

Αναφορικά με την Χρυσή Αυγή, είπε ότι το δικαστήριο θα κρίνει εάν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.

Ωστόσο χαρακτήρισε πρόβλημα τις διαφορετικές αποφάσεις για σχεδόν ίδια αδικήματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)