to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 26.03.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Δεν μπορεί να μην γνώριζαν πολιτικά πρόσωπα το πάρτι στην Υγεία (βίντεο)

Στις εργασίες της Προκαταρκτικής για το σκάνδαλο Novartis αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.


«Είναι πολύ συνηθισμένο να υπάρχουν παράπονα εμπλεκομένων κατά της διαδικασίας» σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Ενστάσεις διαδικαστικές πάντα προβάλλονται, το θέμα είναι αν η Προκαταρκτική Επιτροπή προχωρεί όπως πρέπει», είπε κι εξήγησε ότι η Βουλή έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει την υπόθεση αν οι πράξεις έχουν γίνει κατά την τέλεση των καθηκόντων των πολιτικών προσώπων.

«Αν δεν τους καλούσαμε τα παράπονα δεν θα ήταν ίδια ή πολύ περισσότερα;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι και στην περίπτωση Παπαντωνίου τηρήθηκε η ίδια διαδικασία.

«Δεν αποχωρήσαμε από την Επιτροπή. Υποστηρίξαμε ότι θα επανέλθουμε αν η Επιτροπή είναι αρμόδια. Αν δεν είναι αρμόδια δεν υπάρχει Επιτροπή» δήλωσε με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ. στο πάνελ Ν. Μηταράκης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανασκεύασε το επιχείρημα της ΝΔ ότι δεν μπαίνει η Προκαταρκτική στην ουσία της υπόθεσης. «Αν η Βουλή δεν ήθελε να αφήσει τη διαδικασία να κρίνει, δεν θα προχωρούσε στην έρευνα της αρμοδιότητας που προφανώς θα δείξει ότι δεν είναι όλα τα θέματα αρμοδιότητα της Βουλής αλλά της Δικαιοσύνης και έτσι θα επιστρέψουν εκεί».

Το πάρτι στην υγεία ήταν γνωστό δεν μπορεί να μη γνώριζαν τα πολιτικά πρόσωπα

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι «δεν γίνεται σόου, αλλά μια διαδικασία που αν κλείσει το θέμα της αρμοδιότητας, θα είναι σύντομη και χωρίς δημοσιότητα. Σόου θα γινόταν αν προχωρούσαμε σε εξέταση μαρτύρων οπότε η επιτροπή θα έπρεπε να συνεδριάζει για πολλούς μήνες και μετά να πούμε ότι ήμασταν αναρμόδιοι».

«Όταν το Σύνταγμα λέει ότι για τις πράξεις των πολιτικών είναι αρμόδια η Βουλή, κάποιο πολιτειακό όργανο πρέπει να κρίνει ποιος έχει την αρμοδιότητα και φυσικός κριτής είναι η Βουλή, άρα σωστά ήρθε το θέμα στη Βουλή» εξήγησε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Προκύπτει ότι υπήρχε μεγάλο πάρτι στην υγεία επίσης ήταν τόσο γνωστό. Δεν μπορεί παρά να το γνώριζαν τα πολιτικά πρόσωπα», σημείωσε καταλήγοντας ο τ. υπουργός και υποστήριξε ότι δεν φτάνει «η γνώση για την ενοχή».

Kατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)