to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:13 | 04.10.2016

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης η ανακοίνωση του Ποταμιού για τον Ισίδωρο Ντογιάκο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε δήλωσή του χαρακτηρίζει «δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε «Το Ποτάμι» και με την οποία «χρεώνει» την κοινοποίηση της πειθαρχικής απόφασης για τον Ισίδωρο Ντογιάκο, με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντα του, στον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.


Αναλυτικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει:

«Το «Ποτάμι» επιμένει να «χρεώνει» στον υπουργό Δικαιοσύνης και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου μια πειθαρχική απόφαση που λήφθηκε από το αρμόδιο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από δικαστές οριζόμενους με κλήρωση.

Πρόκειται για ανακοίνωση-δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Τα δικαστικά όργανα, άλλωστε, δεν λειτουργούν με επιδιώξεις αλλά εφαρμόζοντας κανόνες».

Έκπτωτος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Έκπτωτος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών είναι από σήμερα ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, καθώς του επιδόθηκε η απόφαση καταδίκης του από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για 40ημερη στέρηση μισθού. Λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του στη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών, διαδικασία στην οποία συμμετείχε, αφού δεν του είχε επιδοθεί η επίμαχη απόφαση, ο κ. Ντογιάκος κηρύσσεται έκπτωτος του αξιώματός του.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο ο αναδειχθείς από τις εκλογές των Εισαγγελέων ως αναπληρωτής Εισαγγελέας, Αντώνης Λιόγας, ή αν θα προκηρυχθούν νέες εκλογές των Εισαγγελέων του Εφετείου Αθήνας. Ο κ. Ντογιάκος είχε κατέλθει τελευταία στιγμή στην εκλογική διαδικασία μετά από γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου που του το επέτρεπε, εφόσον δεν του είχε επιδοθεί η απόφαση πειθαρχικής καταδίκης του και από τους 82 εισαγγελείς που ψήφισαν είχε λάβει τις ψήφους των 39 με τον κ. Λιόγα να ακολουθεί με 30 ψήφους.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού

«Tελικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν: την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. 

«Αγνόησαν έτσι πλήρως την γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέως που, προ ημερών, τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ.Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά κρουσμάτων, με τελευταίο όσα συνέβησαν στο ΣτΕ, που δείχνουν ότι δημιουργείται μια άκρως προβληματική κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης. Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)