to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:45 | 11.07.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Ακροδεξιά η λογική που βρίσκει παντού την καταστολή ως πρώτη λύση

«Το να πάει το Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημαίνει ότι το ζήτημα της μετανάστευσης το βλέπουμε πρώτα όχι με την ματιά του ανθρωπισμού αλλά με την ματιά της ασφάλειας. Η κοινωνική προσέγγιση πρέπει να είναι η πρώτη γιατί είναι και η μόνη αποτελεσματική σε θέματα ένταξης» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.


«Ανησυχία για βλάβες οι οποίες μπορεί να προκύψουν στους θεσμούς, τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό με πλήγματα μεγάλης διάρκειας» μετά την μεταφορά της μεταναστευτικής πολιτικής και του σωφρονιστικού συστήματος στο υπ. Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Το να πάει το Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημαίνει ότι το ζήτημα της μετανάστευσης το βλέπουμε πρώτα όχι με την ματιά του ανθρωπισμού αλλά με την ματιά της ασφάλειας.  Η κοινωνική προσέγγιση πρέπει να είναι η πρώτη γιατί είναι και η μόνη αποτελεσματική σε θέματα ένταξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Θέλω να δω πως οι ίδιοι οι δικαστές με τις Ενώσεις τους θα υποδεχθούν αυτή την αλλαγή η οποία δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη περί ανάγκης κατάργησης του ασύλου ο κ. Παρασκευόπουλος εξέφρασε την πλήρη και κάθετη αντίθεση του σημειώνοντας πως «ασφαλώς η ασφάλεια στον χώρο του πανεπιστημίου είναι ένα σημαντικό θέμα αλλά το θέμα του ασύλου έχει πλέον αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί και δεν επηρεάζει αν υπάρχει παραβατικότητα μέσα στο πανεπιστήμιο».

Όπως είπε, «έχουμε το παράδειγμα με τον νόμο Διαμαντοπούλου που κατήργησε το άσυλο και η κατάσταση συνέχισε να είναι ακριβώς η ίδια», ενώ χαρακτήρισε ακροδεξιά την λογική που βρίσκει παντού την καταστολή ως πρώτη λύση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)