to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 17.09.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Παππάς: Ξεμπερδεύουμε με το παλαιό, την αριστερή παρένθεση και τις απολύσεις με πρόσχημα την ανάπτυξη (βίντεο)

Κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει στις καινοτομίες και τις νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη, ή κυβέρνηση Ν.Δ. που θεωρεί ότι οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα κάνουν καλό στην ανάπτυξη; αυτό το κεντρικό πολιτικό δίλημμα έθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς ενόψει των εκλογών της Κυριακής.


Κατερίνα Μπρέγιαννη

Κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει στις καινοτομίες και τις νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη, ή κυβέρνηση Ν.Δ. που θεωρεί ότι οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα κάνουν καλό στην ανάπτυξη; αυτό το κεντρικό πολιτικό δίλημμα έθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

«Μια νεοφιλελεύθερη παλινδρόμηση θα αναπαράξει τα ίδια προβλήματα αποσταθεροποίησης που είχαμε πριν» επεσήμανε καθώς η Ν.Δ. εμμένει σε ακραίες νεοφιλελεύθερες ιδεολοψίες και πρόσθεσε ότι «το επικίνδυνο των εκλογών είναι να έχουμε μια κυβέρνηση που παρουσιάζει τις απολύσεις ως ανάπτυξη». Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στις νέες τεχνολογίες και στις καινοτομίες ώστε να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. Εξήγησε ότι ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι ανοικτά ότι δεν θα αναζητήσει ισοδύναμα π.χ. για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Φτάσαμε με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες να θεωρείται κάθε φόρος στους πλούσιους αντιαναπτυξιακός για τις επιχειρήσεις.

Ο Ν. Παππάς απηύθυνε το ερώτημα στο κ. Βορίδη αν ήταν σωστό ή λάθος που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση αίτημα παράτασης κατά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος για να αποφευχθούν τα capital controls. Ο κ. Βορίδης απέφυγε αρχικά να απαντήσει «δεν θα κρίνω εγώ αντισυμβαλλομένους μου», αλλά και όταν απάντησε τελικά υποστήριξε ότι «αφού ξέρατε ότι δεν θα γίνει αποδεκτό γιατί το υποβάλλατε; Αποκαλύπτοντας την αντίληψη περί διαπραγμάτευσης που διαθέτει η Ν.Δ.

Κατηγορηματική ήταν η δέσμευση του Νίκου Παππά, όπως άλλωστε έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ντιμπέιτ για την κατάργηση του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η αντιπολίτευση μας έλεγε να υπογράψουμε γρήγορα ότι μας έδιναν δηλαδή το πακέτο Γιούνκερ που ήταν στο τραπέζι. Είπαμε ΟΧΙ και καταφέραμε μια σαφώς καλύτερη συμφωνία. Συμφωνία με συμφωνία έχει διαφορά, πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι 20 δισ λιγότερα είναι τα μέτρα από όσα κάνετε εσείς.

 

Εφικτή η αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα θα έχει κυβέρνηση η χώρα

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. και τα σενάρια μεγάλου σχηματισμού, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αν μπουν πιο πολλά κόμματα στη Βουλή όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις οι συνεργασίες είναι πολύ πιο εύκολες. Αν δεν μπουν θα επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας. Η χώρα θα κυβερνηθεί έτσι και αλλιώς. Εφικτός στόχος η αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα είναι στη Βουλή και θα υπάρξει παρόμοιο σχήμα.

«Το ζητούμενο σήμερα είναι να βγει μια κυβέρνηση που θα κατοχυρώσει το κερδισμένο έδαφος της συμφωνίας και θα παρέχει οικονομική σταθερότητα στη χώρα. Οι συμφωνίες δεν είναι ίδιες. Υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα ανοιχτά και τίθεται ένα θέμα για το ποιος θα τα διαχειριστεί και προς ποια κατεύθυνση. Για παράδειγμα το να προτείνεις απολύσεις είναι μια ακραία νεοφιλελεύθερη άποψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αντίθετος».

«Να παραδεχθείτε κ. Βορίδη ότι τον Μάρτιο δεν θα είχατε να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις όπως ο κ. Σταϊκούρας στη Βουλή γι' αυτό δεν κλείσατε την πέμπτη αξιολόγηση και έγιναν οι εκλογές» είπε ο Νίκος Παππάς.

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε εντατικά τους ελέγχους σύμφωνα και με δημόσια δήλωση του κ. Φαλτσιανί. Ο Ν. Παππάς κατήγγειλε την άστοχη προσπάθεια από την πλευρά της Ν.Δ. να επιχειρεί συμψηφισμούς με το θέμα του κ. Φλαμπουράρη, ενώ αφού εξήγησε ότι καμία σχέση δεν μπορεί να υπάρξει με το τεράστιο ζήτημα του ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τη φοροδιαφυγή και το μέγεθος της λίστας Λαγκάρντ που συντάραξε και το εξωτερικό με το ζήτημα που επιχειρεί να δημιουργήσει ένα δημοσίευμα.  «Έχουμε αυξήσει τους ελέγχους και την εισπραξιμότητα από τη λίστα Λαγκάρντ» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς  προσθέτοντας ότι «ο κ. Φλαμπουράρης έχει απαντήσει επαρκώς».

Με τη σειρά του ο κ. Βορίδης προσπάθησε να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ προσχηματικά «δεν ανοίγει την κουβέντα» ο κ. Βορίδης επέμεινε «εμείς σηκώσαμε το θέμα Φλαμπουράρη;» Με τη μόνη διαφορά ότι από την αρχή υιοθετήθηκε πλήρως το δημοσίευμα από τη Ν.Δ. και αναπαράγεται από τα στελέχη της που το έχουν κάνει σημαία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)