to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 13.02.2018

Πολιτική

Ν. Παππάς: Πρέπει να δούμε το «μετά» και να το σχεδιάσουμε

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε χθες Δευτέρα, ως κεντρικός ομιλητής, σε πολιτική εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δάφνης - Υμηττού με θέμα: «Πολιτικές Εξελίξεις – Δίκαιη Περιφερειακή Παραγωγική Ανασυγκρότηση».


Ν. Παππάς: «Πρέπει να δούμε το “μετά” και να το σχεδιάσουμε. Η χώρα μας έχει και σταθερότητα και μία θέση στο χάρτη που μόνο ευκαιρίες ανοίγει. Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε, εκμεταλλευόμενοι τη γεωστρατηγική μας θέση. Να γίνουμε κόμβος δίκαιης ανάπτυξης. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε»

Στα κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτκής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ανέφερε:

  • «Έχουν επέλθει μεγάλες αλλαγές στη χώρα και όχι τυχαία. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Ήδη μειώνεται η ανεργία, ήδη όλοι έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια Υγεία, ήδη οικοδομείται ένα σοβαρό κοινωνικό κράτος».

  • «Δεν έχουμε την ίδια αντίληψη με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος μιλούσε για success story με την ανεργία στο 27%, το ομόλογο στα ύψη και χωρίς κοινωνικό κράτος. Μειώσαμε την ανεργία, δώσαμε κοινωνικό μέρισμα σε αυτούς που το είχαν ανάγκη και το ομόλογο κυμαίνεται σε προ κρίσης επίπεδα».

  • «Ο Αλ. Τσίπρας ό,τι κατάφερε και δεν κατάφερε, το έφερε ενώπιον του ελληνικού λαού. Αυτό είναι αδιανόητο για τη ΝΔ, η οποία ψεύδεται όταν μιλά για μείωση φόρων, καθώς τη χρονιά του success story είχαμε 10 εκατ. ευρώ παραπάνω φορολογική επιβάρυνση».

  • «Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στις ευάλωτες ομάδες που δοκιμάστηκαν μέσα στην κρίση, ότι τις στηρίζουμε. Είτε με θεσμικές αλλαγές, είτε με έκτακτα βοηθήματα. Αυτό είναι που ενοχλεί τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Το ότι είμαστε εδώ για όλους εκείνους που αυτοί ξεχνούσαν».

  • «Η λύση για το χρέος που ζητήσαμε, η λύση που διεκδικήσαμε, είναι ευρωπαϊκή λύση. Καμία χώρα που θα βρεθεί στη θέση της Ελλάδας δεν πρέπει να υποφέρει όπως υπέφερε η δική μας».

  • «Βρισκόμαστε ενώπιον εξελίξεων, οι οποίες δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν. Το ότι υπήρχε κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Υγείας εμάς, πάντως, δεν μας εκπλήσσει. Συνιστούμε ψυχραιμία στους πολιτικούς μας αντιπάλους. Αν ο ουρανός τους είναι καθαρός, δεν πρέπει να φοβάται αστραπές. Η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης και “έσκασε” και το σκάνδαλο της Novartis. Είναι σαφές -για να κάνουμε και λίγο χιούμορ- ότι το FBI καθοδηγείται από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημείωσε για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, πως «το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί. Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολλά χρόνια από αυτό το ζήτημα και είναι στιγμή να βρεθεί μια λύση, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τη γεωστρατηγική θέση της χώρας».

Επίσης, ο Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στα ΜΜΕ, τονίζοντας πως:

  • «Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση δεν υπήρχε δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, παρά μόνο κανάλια που λειτουργούσαν παράνομα».

  • «Όσοι λένε ότι τα κανάλια δεν πλήρωσαν, κάνουν λάθος. Τα κανάλια, από την αρχή της διακυβέρνησης αυτής, έχουν πληρώσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ για φόρο διαφήμισης και τέλη χρήσης συχνοτήτων. Ένας νόμος που υπήρχε, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε».

  • «Αντίστοιχες προσπάθειες καταβάλλουμε ώστε να μπει τάξη και στο ραδιοφωνικό τοπίο. Ένα τοπίο και αυτό άναρχο, όπως το τηλεοπτικό. Κανείς σταθμός δεν πρέπει να ανησυχεί, διότι στο ψηφιακό φάσμα χωρούν πάνω από 1.300 σταθμοί».

Όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τόνισε ότι «η εξάπλωσή τους θα λειτουργήσει είτε ως εργαλείο σύγκλισης είτε ως πυλώνας ανισοτήτων. Εμείς εργαζόμαστε προς την πρώτη κατεύθυνση. Για την Κυβέρνηση είναι προτεραιότητα να έχει ο κόσμος στους Αρκιούς και στους Λειψούς, αλλά και στην Θράκη, τηλεοπτικό σήμα, κάτι που δεν χωρούσε στα business plans των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν κανένα κίνητρο να επενδύσουν μεγάλα ποσά για υποδομές, ώστε να έχουν οι πολίτες γρήγορο και φθηνό ίντερνετ, γι’ αυτό χρειάζεται παρέμβαση της Πολιτείας και ισχυρή ρυθμιστική αρχή».

Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε: «Πρέπει να δούμε το “μετά” και να το σχεδιάσουμε. Η χώρα μας έχει και σταθερότητα και μία θέση στο χάρτη που μόνο ευκαιρίες ανοίγει. Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε, εκμεταλλευόμενοι τη γεωστρατηγική μας θέση. Να γίνουμε κόμβος δίκαιης ανάπτυξης. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)