to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:28 | 30.09.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Ν. Παππάς: Θα είναι δώρο 200 εκατ. ευρώ στον Μαρινάκη με τα λεφτά του φορολογούμενου (ηχητικό)

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς μίλησε Στο Κόκκινο για την απόκτηση της Forthnet από το συγκρότημα Μαρινάκη


Η απόκτηση της Forthnet από το συγκρότημα Μαρινάκη θα φέρει τον Ολυμπιακό θα αποφασίζει τα μπάτζετ ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρη, Ατρόμητου, Πανιωνίου, κτλ., είναι κραυγαλέα περίπτωση αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ η προοπτική «κουρέματος» 200 εκατ. ευρώ χρέους θα στείλει τον λογαριασμό στους πολίτες που ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες, είπε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Αναφορικά με την επερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς έξι υπουργούς, για την πρόθεση εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego του Β. Μαρινάκη, όσον αφορά την στάση της Πολιτείας, ο κ. Παππάς είπε ότι «το μείζον στα συμφέροντα αυτής της εταιρείας είναι τα δικαιώματα τα ποδοσφαιρικά ... αν δει κανείς και τις εφημερίδες συμφερόντων Μαρινάκη, θα δει ότι είχαν μία πάρα πολύ αιχμηρή πολεμική απέναντι στην επιλογή της ΕΡΤ επί της προηγούμενης διακυβέρνησης να αγοράσει τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαιρικών ομάδων ... Δημιουργείται μείζον ζήτημα, με απλά λόγια ο Ολυμπιακός θα αποφασίζει εάν θα έχουν επαρκές ταμείο η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος ... είναι μία κραυγαλέα περίπτωση αθέμιτου ανταγωνισμού, αξιοποίησης και εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης, θα είναι μία ισχυρή ένεση αδιαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Εάν συνεχιζόταν και ολοκληρωνόταν η πολιτική που εμείς είχαμε δρομολογήσει, αντίθετα, όταν μετά από δύο δεκαετίες ο κόσμος μπορούσε να δει ποδόσφαιρο στο σπίτι του χωρίς συνδρομή δεκάδων ευρώ το μήνα, θα είχαμε μία κατάσταση ισορροπίας, μη σύγκρουσης συμφερόντων», τόνισε ο κ. Παππάς.

Τόνισε παράλληλα ότι σε σχέση με τα συμφέροντα Μαρινάκη υπάρχει θέμα συνολικά στον ελληνικό Τύπο, καθώς περιλαμβάνουν τον έλεγχο του «πρακτορείου διανομής, ραδιοφωνικό σταθμό, εντός ολίγου τηλεοπτικό σταθμό, παίρνει την δορυφορική πλατφόρμα, έχει ένα κάρο διαδικτυακούς ιστότοπους... Τα μείζονα ζητήματα διανομής Τύπου έχουν ήδη βγει στην επιφάνεια -όχι με παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με δημόσιες τοποθετήσεις ιδιοκτητών και εκδοτών άλλων εφημερίδων».

«Το μείζον ζήτημα που επίσης υπάρχει είναι η διαχείριση που θα κάνουν οι τράπεζες … ένα “κούρεμα” 80%-90% είναι ζημία για τον Έλληνα φορολογούμενο που ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες. Το να χαρίσουν 200 εκατ. ευρώ σε έναν επιχειρηματικό όμιλο για να βάλει στο χέρι μία μεγάλη υποδομή όπως η Nova και η Forthnet … θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν το κάνουν», προειδοποίησε ο κ. Παππάς.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει κατ’ αρχήν να εξηγήσει», συνέχισε ο κ. Παππάς, εάν συμφωνεί διαφωνεί με το περιεχόμενο των επιστολών που είχε αποστείλει τόσο ο ίδιος ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ο υφυπ. Λευτ. Κρέτσος, όσο και ο Γ. Δραγασάκης και ο Δ. Παπαδημητρίου ως υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, ζητώντας άμεση παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. «Θα ενισχύσει την προσπάθεια της καινούργιας Επιτροπής Ανταγωνισμού η κυβέρνηση; Θα την παρακινήσει να παρέμβει σε αυτό το πεδίο; Ή μήπως οι εσπευσμένες αλλαγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά παράβαση του Ενωσιακού Δικαίου, είχαν να κάνουν και με την προοπτική αυτής της εξαγοράς;», αναρωτήθηκε.

Η σχετική συζήτηση της επερώτησης αναμένεται σήμερα το απόγευμα, «νομίζω ότι θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση, θα τα πούμε στη Βουλή», όπως σημείωσε.

Στην αρχή της συνέντευξης, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε εκτενώς στο τριήμερο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε «καταπληκτικό, πραγματικά συγκλονιστικό... η παρουσία του κόσμου, τα χαμόγελα αισιοδοξίας, η πίστη για την ανασυγκρότηση και το άνοιγμα... ήταν μία εκδήλωση τομή».

Αντίστοιχα, χαρακτήρισε το κείμενο που εγκρίθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖA «διακήρυξη που είναι κείμενο ιστορικό, συγκροτεί το νέο εμείς. Φέρνει κοντά πολλές διαφορετικές παραδόσεις, όλες τις γενιές του κινήματος στην Ελλάδα. Και όχι απλώς παρατάσσοντας την μία δίπλα στην άλλη, αλλά συναρμολογώντας όλη την ιστορική εμπειρία, με πρώτη ύλη αναλυτικά εργαλεία που παραδοσιακά η δική μας Αριστερά χρησιμοποιεί, αξιοποιεί, με τα οποία πολιτεύεται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)