to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:36 | 13.01.2017

Πολιτική

Ν. Παππάς: Τα κανάλια θα πληρώσουν τίμημα ως την οριστική αδειοδότηση (βίντεο)

Τίμημα και για τη λειτουργία τους έως την οριστική αδειοδότησή τους θα πληρώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει 60 εκατ. ευρώ ως φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων για το 2015 και 2016, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή


Τίμημα και για τη λειτουργία τους έως την οριστική αδειοδότησή τους θα πληρώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει 60 εκατ. ευρώ ως φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων για το 2015 και 2016, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου. Ακόμη ο υπουργός ανέφερε ότι περισσότερα από 300 διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να εισπράττουν κρατική διαφήμιση.

«Το μεσοδιάστημα από τώρα έως την ολοκλήρωση της αδειοδότησης δεν θα είναι ένα διάστημα που οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα λειτουργούν άνευ τιμήματος. Με ρωτήσατε για το εύλογο τίμημα: ένα τεκμήριο υπάρχει, ο διαγωνισμός που διεξήχθη τον Αύγουστο. Διεξήχθη μία διαδικασία κρυστάλλινη, με εσωτερική συνοχή που κρίθηκε από το συνταγματικό δικαστήριο σε κάθε της βήμα –μόνο για την μεταφορά αρμοδιοτήτων υπήρξε θέμα– και αποτελεί κριτήριο για το εύλογο ύψος του τιμήματος», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι «για το 2015 και το 2016 έχουν καταλογιστεί 76 εκατ. από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων και έχουν πληρώσει οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών 60 εκατ. ευρώ». «Ο νόμος εφαρμόζεται, έχουν εισπραχθεί 60 εκατ. και μικρότερο ποσό από το τέλος συχνοτήτων», πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους ιδιοκτήτες των καναλιών κάτω από το τραπέζι. Μάλιστα κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ότι «με τρόπο αισχρό και καταδικαστέο δεν θέλουν να καταθέτουν πόθεν έσχες», την ώρα που θα καταθέτουν οι δημοσιογράφοι που έχουν μισθό 500 – 600 ευρώ.

«Το ΕΣΡ έχει την πλήρη στήριξη και υποστήριξή μας. Από την πρώτη στιγμή τούς συναντήσαμε και τους δηλώσαμε και εμπράκτως ότι θα έχουν την πλήρη ηθική, πολιτική και υλικοτεχνική υποστήριξή μας. Τους έχουμε παραδώσει όλη τη δουλειά που κάναμε κατά την διενέργεια του διαγωνισμού και αυτό αποτελεί μία περιουσία του Δημοσίου», επεσήμανε ο κ. Παππάς και υπογράμμισε ότι «ειδικά αυτή η σύνθεση του ΕΣΡ έχει την εξουσιοδότηση εκ του νόμου να προχωρήσει στην αδειοδότηση σε μία περίοδο που δεν είναι πολύ μαρκριά από τον διαγωνισμό του Αυγούστου. Υπάρχει ένα τετελεσμένο, η καταβολή τιμήματος».

«Και η κυβέρνηση και η Βουλή και το ΕΣΡ οφείλουν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει κατά τεκμήριο να υπάρχει υψηλό τίμημα», είπε εμφατικά ο υπουργός δεσμευόμενος ότι «η κυβέρνηση από την πολιτική ευθύνη της τήρησης του νόμου και του Συντάγματος δεν πρόκειται να αποστεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)