to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 19.01.2023

Πολιτική

Ν. Παππάς: Στουρνάρας και διευθύνων της Attica Bank επιβεβαιώνουν τη μη παρέμβασή του

Γ. Στουρνάρας και Θ. Πανταλάκης (διευθύνων Attica Bank) επιβεβαίωσαν στις καταθέσεις τους τη μη παρέμβαση του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τα δάνεια Καλογρίτσα - Το αποσιώπησαν πολλά ΜΜΕ


«Οι κύριοι Στουρνάρας και Πανταλάκης κατέθεσαν πως ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση Παππά. Ούτε για την εγγυητική επιστολή για τον διαγωνισμό ούτε για τα δάνεια Καλογρίτσα» ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά Γιάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισαν, δύο ακόμα μάρτυρες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης κατέθεσαν ότι δεν υπήρξε παρέμβαση του Νίκου Παππά στην τακτοποίηση υποχρεώσεων της οικογένειας Καλογρίτσα ενόψει της συμμετοχής της στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ή σε περιπτώσεις δανειοδότησης και ρύθμισης δανείων των εταιρειών της.

«Δεν είδαν και δεν άκουσαν» ποτέ τον κ. Παππά, δηλαδή, ούτε στην περίπτωση της έκδοσης της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατ. ευρώ, η οποία κατά τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Πανταλάκη εκδόθηκε απολύτως νόμιμα, αφού ελέγχθηκε η πορεία των χρημάτων, ούτε στην περίπτωση των δανειοδοτήσεων του κ. Καλογρίτσα από την Attica Bank, με τον κ. Πανταλάκη να επισημαίνει ότι «ούτε ο κ. Παππάς παρενέβη ούτε κάποιος άλλος από την τότε κυβέρνηση. Η τράπεζα δεν έχει ενοχληθεί ποτέ από τον κ. Παππά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού τόνισαν ότι ο κ. Στουρνάρας, με την έκθεση του οποίου κατέπεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η κακουργηματική κατηγορία περί δωροληψίας, οδηγώντας τη Ν.Δ. σε σύγκρουση με την αλήθεια, επανέλαβε ότι στη ροή των χρημάτων, όπως διερευνήθηκε, «δεν υπάρχει Παππάς».

Το δε πόσο των 3 εκατ. ευρώ, το οποίο επεστράφη στον κ. Καλογρίτσα μετά την ακύρωση του διαγωνισμού του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξε εξ ολοκλήρου σε λογαριασμούς εταιρειών του κ. Χρήστου Καλογρίτσα και του υιού του και από εκεί στην αποπληρωμή προσωπικών και εταιρικών υποχρεώσεων και εξόδων τους, μεταξύ των οποίων δεν ήταν η εφημερίδα Documento, όπως ξεκαθάρισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Την αποσιώπηση αυτών των δύο καταθέσεων σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ενημερώνει ότι δεν πρόκειται να αποσύρει ούτε τα εξώδικα, ούτε τη μήνυση που έχει καταθέσει κατά της ψευδομάρτυρος. 

Αναλυτικά, αναφέρει ο Ν. Παππάς: «Δύο ακόμα μάρτυρες, ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θ. Πανταλάκης, κατέθεσαν στο ειδικό δικαστήριο ότι δεν είχα καμία απολύτως παρέμβαση στην έκδοση εγγυητικών επιστολών ή δανείων για όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτό ορισμένα ΜΜΕ το αποσιώπησαν. Επέλεξαν να αναδείξουν ένα φερόμενο sms που δεν έχει καμία αποδεικτική αξία.

Τους ενημερώνω ότι δεν θα αποσύρω ούτε τα εξώδικα ούτε τη μήνυση που έχω καταθέσει κατά της ψευδομάρτυρος. Τους εύχομαι καλή δύναμη, θα τη χρειαστούν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)