to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:27 | 02.10.2014

πηγή: inotos.gr

Πολιτική

Ν. Παππάς στον Star fm: «Με βαριά ασθένεια η κυβέρνηση» (ηχητικό)

«Αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης , η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει, τα προβλήματα θα επανέλθουν δριμύτερα και η πραγματικότητα θα συνεχίζει να αποσταθεροποιεί το κυβερνητικό σχήμα»


Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα, παρά τα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας  και τις ανάσες που έδωσε η αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης, συνεχίζει να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, κ.Νίκο Παππά.

Μιλώντας στην εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη και στον  Starfm 88,4 του Ηρακλείου ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι «αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης , η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει, τα προβλήματα θα επανέλθουν δριμύτερα και η πραγματικότητα θα συνεχίζει να αποσταθεροποιεί το κυβερνητικό σχήμα το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, αποτελείται από τους ηττημένους των ευρωεκλογών.  Η εκλογική μας ετοιμότητα, είπε ο κ. Παππάς, είναι σε πλήρη εξέλιξη και κινούμαστε όπως πρέπει να κινηθεί ένα κόμμα το οποίο είναι έτοιμο να κερδίσει τις εκλογές».

Με βαριά ασθένεια η κυβέρνηση

Σχολιάζοντας την κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα όπλο του Συντάγματος για να κερδίσει κάποιες μέρες ζωής. Κάνουν λάθος να πιστεύουν –συνέχισε ο κ. Παππάς- ότι μπορούν να γιατρέψουν τη βαριά ασθένεια στην οποία έχει περιπέσει η κυβέρνηση τους. Τα συμπτώματα του τύπου να βγαίνουν κυβερνητικοί βουλευτές να ζητάνε αλλαγή πρωθυπουργού, να βγαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και να λέει ότι η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση και να υπάρχει μια εικόνα αποσταθεροποίησης, όλα αυτά αποτελούν συμπτώματα της βαριάς τους ασθένειας. Η κοινωνία είναι αδύνατον να συναινέσει στην πολιτική που εφαρμόζουν».

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκε από την πρόταση της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Παππάς είπε: « Δεν μπορούσαν να αφήσουν το κλίμα των προηγούμενων ημερών να ξεχειλώσει περισσότερο, θα ήταν η κυβέρνηση παρελθόν εντός πολύ ολίγων ημερών».

Ως προς την ημερομηνία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Παππάς στην συνέντευξη του τον Starfm 88,4 ήταν ιδιαίτερα επικριτικός« δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ζητήσει να έρθει πιο νωρίς η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συνεπώς να μην αναζητούν φαντάσματα και να μην επιτίθενται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά να κοιτούν  τα του οίκου τους και να αναζητούν τις βαθύτερες αιτίες της αποσταθεροποίησης  τους στην πολιτική που εφαρμόζουν και στην πλήρη ταύτιση τους με την κυρία Μέρκελ, οι επιλογές της οποίας αμφισβητούνται ανοικτά πλέον από τη Γαλλία».

Για το κ. Βενιζέλο και το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Παππάς ήταν ιδιαίτερα δεικτικός  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «ο κ. Βενιζέλος ταξιδεύει με ασύλληπτη ταχύτητα από την πρωτότυπη διατύπωση –για αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης-ότι πρέπει να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή και σε μια επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Βενιζέλος είναι σε πολύ δύσκολή θέση διότι ο κ. Σαμαράς έκανε μια επιλογή λεηλασίας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, όταν είπε ότι είναι η δημοκρατική παράταξη. Αυτό βέβαια εξόργισε τον Βενιζέλο και η επιλογή ψήφου εμπιστοσύνης είναι μια επιλογή  που κυρίως συμπιέζει τον κυβερνητικό εταίρο καθώς οι δεξαμενές δυνητικών ψηφοφόρων του κ. Σαμαρά εξαντλούνται.

«Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με δυνάμεις , συνεχίζει στην συνέντευξη του στον Starfm 88,4 ο κ. Παππάς, που επιλέγουν να υπηρετήσουν τις μνημονιακές πολιτικές. Το ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων, το ΠΑΣΟΚ της κυβέρνησης  που λατρεύει την εξουσία είναι με τον  κ. Σαμαρά…»

Διαχείριση του χρέους

Αναφερόμενος στη διαχείριση του χρέους από τον ΣΥΡΙΖΑ και στις απόψεις που ακούγονται εντός του κόμματος του ο διευθυντής του Π.Γ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μεγάλη διαγραφή και είναι έτοιμος να συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει αυτή η μεγάλη διαγραφή, η οποία είναι αναγκαία συνθήκη για να μπει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης. Δεν είναι όμως και ικανή συνθήκη. Και για να εξηγηθώ. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει δυο κουρέματα. Ένα με το PSIκαι ένα με την επαναγορά ομολόγων. Βρισκόμαστε 1,5 χρόνο μετά  να ξανασυζητάμε για κούρεμα του χρέους, επειδή οι μνημονιακές επιλογές δεν κατάφεραν να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος. Εδώ μπαίνει ένα ζήτημα απολογίας των ανθρώπων που έκαναν αυτές τις επιλογές»

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο κ. Παππάς βάζει στην προεκλογική ατζέντα το θέμα που πρέπει να είναι το μεγάλο ερωτηματικό της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

«Μήπως λέω να σκεφτούμε όλοι μας ότι η τιθάσευση του χρέους δεν ήταν ο πραγματικός στόχος του μνημονίου, λέει με έμφαση. Μήπως ο πραγματικός στόχος του μνημονιακού καθεστώτος και των ρυθμίσεων των 400 εφαρμοστικών νόμων ήταν για να καταστήσουν την ελληνική οικονομία και τη χώρα με τσακισμένη τη μισθωτή εργασία, με σβησμένη τη μεσαία τάξη και με πάρα πολύ φθηνές αξίες στις περιουσίες των ανθρώπων. Γίναμε μια χώρα Ελ Ελντοράντο των επενδυτών που κανείς δεν σέβεται. Μήπως αυτό θα πρέπει να είναι το μεγάλο ερωτηματικό στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη περί απόσυρσης των καταθέσεων του σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά « ο κ. Γεωργιάδης πήρε ένα πολύ σοβαρό μάθημα. Ευτυχώς  αυτή η συζήτηση κόπηκε βίαια διότι λειτούργησαν με ευθύνη πάρα πολλές δυνάμεις και στο πολιτικό σύστημα και στο οικονομικό.

«Δεν αγαπούν την Ελλάδα. Λατρεύουν την εξουσία»

Οι κύριοι αυτοί της κυβέρνησης, καταλήγει στη συνέντευξη του στον Starfm 88,4 ο κ. Παππάς, δεν αγαπούν την Ελλάδα, λατρεύουν την εξουσία και η ανευθυνότητα τους σ αυτό το κορυφαίο ζήτημα της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος  είναι χαρακτηριστική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)