to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:39 | 06.07.2017

Πολιτική

Ν. Παππάς: Στόχος, πλέον, το ανάλογο τίμημα - Οι καναλάρχες να σταματήσουν να σκέφτονται απολύσεις (βίντεο)

«Κάποιοι είχαν καβαλήσει τις συχνότητες της χώρας και εξέπεμπαν χωρίς άδεια. Ζούσαμε το καθεστώς της αεροπειρατείας, ενώ τώρα πάμε σε ρύθμιση», τόνισε ο Ν. Παππάς στην ΕΡΤ με αφορμή την απόφαση, με καθυστέρηση 7,5 μηνών, του ΕΣΡ, για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών - «Να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει», ο επόμενος στόχος


«Είχαμε προκηρύξει 4 άδειες γενικού περιεχομένου, ώστε να μείνει χώρος και για θεματικά κανάλια. Η απόφαση του ΕΣΡ μιλά για 7 κανάλια γενικού περιεχομένου και έτσι -κατά τα φαινόμενα- εξαντλείται το φάσμα»: Αυτό τόνισε ο  Ν. Παππάς μιλώντας στο δελτίο της ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, με αφορμή την απόφαση του ΕΣΡ για 7 τηλεοπτικές άδειες. «Η απόφαση του ΕΣΡ καθιστά πολύ δύσκολη τη δημοπράτηση αδειών για πανελλαδικής εμβέλειας θεματικούς σταθμούς», πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι «απόψε τελειώνει εκκωφαντικά η συζήτηση που είχε ανοίξει η αντιπολίτευση που ήθελε τις άδειες να είναι απεριόριστες». «Κάποιοι είχαν καβαλήσει τις συχνότητες της χώρας και εξέπεμπαν χωρίς άδεια. Ζούσαμε το καθεστώς της αεροπειρατείας, ενώ τώρα πάμε σε ρύθμιση», πρόσθεσε ο Ν. Παππάς και επισήμανε με νόημα ότι χρειάστηκαν 7,5 μήνες για να έχουμε γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών ενώ η κυβέρνηση σε 7,5 μήνες πραγματοποίησε τον (προηγούμενο) διαγωνισμό.

Στόχος, επανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός, «θα πρέπει να είναι να επιτευχθεί το ύψος του τιμήματος για τις άδειες,που -όπως έχει διαπιστωθεί-είναι έτοιμη να καταβάλει η αγορά» ενώ «οι ιδιοκτησίες των καναλιών να σταματήσουν να σκέφτονται απολύσεις και «να βρουν τρόπο να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας» καθώς, σύμφωνα με το νόμο, «τα 7 κανάλια με 400 εργαζόμενους μας δίνουν 2800 εργαζόμενους», περισσότερους δηλαδή απ´όσους εργάζονται σήμερα.

Για το γενικότερο πολιτικό κλίμα, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν ότι η οικονομία μας «ξελασπώνει» κάτι που το φοβάται η αντιπολίτευση. «Εάν επιβεβαιωθεί η τάση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσα στο 2017 θα έχουμε περισσότερες από 300.000 νέες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ενώ χαρακτήρισε ανιστόρητη τη δήλωση Μητσοτάκη περί βίας και αριστεράς. «Ξεχνάει ΧΑ, αλλά και τους δικούς του νοσταλγούς της χούντας και γόνους δοσιλόγων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)